Autor: Siim Sultson • 25. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SAS sai siinsest lennukihooldusest lahti

SAS müüs Eestis ja ümbruskonnas lennukihoolet pakkuva Air Maintenance Estonia riskikapitalifirmale BaltCap, teatab viimane.

BaltCap omandab 100% Air Maintenance Estoniast. Viimane on Eesti juhtiv lennukite remondi ja hooldusega tegelev ettevõtte, selle senine omanik oli  Scandinavian Airlines (SAS).

 „BaltCapil on hea meel omandada osalus teadmistepõhises, eksportivas ning suure perspektiiviga Eesti tööstusettevõttes. Firma töötajaskond on kõrgelt kvalifitseeritud -  väärib esile tõstmist, et üle poole Air Maintenance Estonia 160 töötajast on kõrgharidusega,“ ütles Kristjan Kalda BaltCapist.

 „BaltCap toetab igati ettevõtte laienemisplaane, kavas on järgneva kahe aasta jooksul tootmisvõimsust kahekordistada.“

  „Air Maintenance Estonia on avatud, rahvusvahelise kollektiiviga firma. Tänu aastate jooksul rajatud erialasele tööjõubaasile, arenevale infrastruktuurile Lennart Meri Tallinna Lennujaamas ning Eesti Lennuakadeemiale, kes pakub erialast haridust, oleme rahvusvahelisel turul konkurentsivõimelised“ sõnas Air Maintenance Estonia juhatuse esimees Lars-Olof Bolinder.

 „Praegu on sobiv hetk kasvustrateegia elluviimiseks ning BaltCapilt kui Balti regiooni tugevaimalt finantspartnerilt ootame eesmärkideni jõudmiseks tõhusat abi.“

 „SAS on olnud Air Maintenance Estonia omanik alates aastast 2003. SAS on keskendumas oma põhitegevusele ning lennukihoolduse teenuse pakkumise lõpetamine on osa meie strateegiast. Edasiseks laienemiseks vajab firma uusi investeeringuid ning seetõttu oli osaluse müük meie jaoks loogiline samm,“ ütles SASi  investorsuhete juht Sture Stölen.

 Air Maintenace Estonia alustas tegevust 1995. aastal pakkudes hooldusteenust Estonian Airi lennukitele. Alates 2002. aastast tegutseb firma iseseisvalt.

 Air Maintenace Estonia klientide hulka kuuluvad erinevad Euroopa lennufirmad, sealhulgas Eesti rahvuslik lennukompanii Estonian Air. Firma müügikäive ulatus 2009. aastal 196 miljoni kroonini.

 Air Maintenance Estonia juhatuse esimehena jätkab Lars-Olof Bolinder.

 Tehingu hinda osapooled ei avalikusta.

 SASi finantsnõustajana tegutses tehingu raames SEB Enskilda Corporate Finance.

 BaltCap on Balti riikide juhtiv era- ja riskikapitaliettevõte, mis investeerib kasvule suunatud Baltimaade ettevõtetesse ning finantseerib ettevõtete väljaoste.

 BaltCap on esindatud kõigis Balti riikides. Tänaseks on BaltCap hallanud nelja investeerimisfondi kogumahuga 130 miljonit eurot ja teinud 38 investeeringut, millest 24 on müüdud.

BaltCap on Euroopa Riskikapitali Assotsiatsiooni  (www.evca.eu ), Eesti Era- ja Riskikapitali Assotsiatsiooni (www.estvca.ee ), Läti Riskikapitali Assotsiatsiooni (www.lvca.lv ) ja Leedu Riskikapitali Assotsiatsiooni liige.

BaltCap ühines ÜRO Vastutustundliku Investeerimise Programmiga (United Nations Principles for Responsible Investment) 2008 aastal.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077