Autor: Siim Sultson • 25. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Piimatoodete eksport paisub

Eesti piimanduse vedur kasvatas eelmisel aastal piimasaaduste väljavedu viiendiku võrra, ilmneb pressiteatest.

Maag Piimatööstus oli Eesti Piimaliidu andmetel 2009. aastal suurim kodumaine kohukeste ja kohupiimadessertide ning kodujuustu eksportija.

Ettevõtte eelmise aasta ekspordi käive oli 63 miljonit krooni, mis on 2008.aasta tulemusega võrreldes kasvanud 20%.

Maag Piimatööstus AS-i juhatuse esimehe Valdis Noppeli sõnul võib eelmise aasta suurimaks saavutuseks pidada seda, et hoolimata private label toodete jõudsast pealetungist tuli suurim kasv 2009. aastal eelkõige Maag Piimatööstuse kaubamärkide ekspordist. „Kui 2008. aastal eksportisime eelkõige kettide tellimusel valmistatud private label tooteid, siis nüüd on suuresti tänu EAS-i toele, võimalik Lätist ja Leedust osta nii Farmi kodujuustu, küpsetisi, jogurtit, Farmi Basic jogurti- ja vadakujooki,“ ütles Valdis Noppel.

Valdis Noppeli sõnul sai Maag Piimatööstus tänu EAS-i abile teha vajalikke ettevalmistusi uutele eksporditurgudele sisenemiseks. „Muutsime oma pakendid sihtturu nõuetele vastavaks ning tutvustasime oma toodangut nii messidel kui ka sihtriikides kohapeal,“ lausus Valdis Noppel. Lisaks märkis Valdis Noppel, et sel aastal on Maag Piimatööstusel plaanis siseneda ka Soome ja Vene turgudele.

Maag Piimatööstus AS-i turundusjuhi Ruta Kallaspooliku sõnul alustati eelmise aasta septembris Läti ja Leedu turul ka jogurti müügiga ning seni on olnud tagasiside ainult positiivne. „Võib öelda, et meil on jogurti osas lõunanaabritega sarnane maitse, sest ka nende lemmikuks on Farmi kooresed jogurtid ning inuliiniga jogurtijook,“ sõnas Kallaspoolik ning lisas täpsustuseks, et sarnane jogurti maitse on siiski erand ja teiste toodete osas joonistuvad välja selged turgude erinevused. „Näiteks Eestis suhteliselt leigelt vastu võetud küpsetatud kohuke on Lätis ja Leedus väga popp toode ning kui Eestis eelistatakse maitserohelise või makra lisandiga kodujuustu, siis Lätis ja Leedus eelistatakse šampinjonidega kodujuustu,“ lausus Ruta Kallaspoolik.

Maag Piimatööstus AS (http://www.maag.ee/maag-piimatostus) kuulub toiduainete tootmise- ja müügiga tegelevasse kontserni Maag Grupp. Maag Grupp põhineb Eesti kapitalil ning sellesse kuuluvad lisaks Maag Piimatööstusele ka Maag Lihatööstus ja Maag Konservitööstus. Maag Piimatööstus AS-i kaubamärgid on Farmi, Jänks, Farmi Basic ja Ekstra.

Jogurtijookide ja kohukeste tootmisel kasutatakse ka Lotte kaubamärki.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077