Autor: Siim Sultson • 20. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täna arutluse all Eesti elektriauto

Täna arutavad Tallinnas MTÜ Elektromobiilne Eesti juhtimisel ettevõtjad kodumaise elektriautonduse võimalusi, teatab ühing.

Täpsemalt arutatakse edasisi tegevusi EAS-i poolset toetust leidnud klastriprojekti Elektromobiilne Eesti 2020 raames.

MTÜ Elektromobiilne Eesti juhatuse liikme Eero Elenurme sõnul on  Elektromobiilsuse klaster  üks MTÜ Elektromobiilne Eesti tegevussuundadest eesmärgiga tõsta elektromobiilsuse väärtusahela ettevõtete konkurentsivõimet läbi võrgustumistegevuste, teadmiste ja info vahetamise, võimaliku tarneahela optimeerimise ja ühiste teadus- ja arendustegevuste planeerimise ja elluviimise.

Elenurme sõnul on eriti hea meel selle üle, et klastriprojektiga on seotud arvukas hulk Eesti ettevõtteid nagu Favor, Zev Motors, Martem, Silwi Autoehituse AS, Oskando ja Interest Marketing.

Lisaks osalevad klastriprojektis veel TTÜ elektriajamite- ja jõuelektroonika instituut ja Tallinna tehnoloogiapark Tehnopol ning huvi on üles näidanud ka Eesti Energia ja Tuuleenergia Assotsiatsioon. "Samas oleme alati avatud uutele partneritele, kel on huvi antud valdkonnas end realiseerida," lisas Elenurm.

„Klastriprojekti eesmärk on arendada koostööd ja tugevdada kompetentsi nende Eesti ettevõtete hulgas, kes näevad endale tulevikus kasvava elektriauto majandusharu sees häid tegevusväljavaateid, “ sõnas Eero Elenurm.

Elenurme sõnul sisaldab klastripreojekt endas erinevaid tegevussuundasid alates ekpordivõimalustega seotud uuringute läbiviimisest lõpetades võrgutumisprojektidega vastava valdkonna välisettevõtetes.

MTÜ Elektromobiilne Eesti pikaajaline eesmärk on kujuneda elektriautonduse tööstusharu Eesti kompetentsikeskuseks ning kavandamisel on veel mitmeid vastava sisulisi rahvusvahelisi koostööprojekte.

„Pole kahtlust, et mahtude kasv elektriautodega seotud väärtusahelas saab alanud kümnendil olema märkimisväärne. Valdkond, mis on Euroopa Liidu eesistujamaa Hispaania üks prioriteet ja kuhu erinevad valitsused üle maailma investeerivad hetkel miljardeid, võiks olla ka Eesti jaoks tervikuna uusi majanduskasvu võimalusi silmas pidades vägagi atraktiivne, “ lausus Eero Elenurm.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077