Autor: Siim Sultson • 20. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tammed jagavad taas veofirmat tükkideks

Virumaa ettevõtjatest isa-poega Toomas ja Raivo Tamm eraldasid taas oma firmast varasid.

Kaubavedudega tegeleva OÜ T.R. Tamme Autost eraldus OÜ Kiviõli Keemiatööstuse Varad. Nõudeid saab esitada kuus kuud, ilmneb ametlikest teadaannetest.

OÜ T.R. Tamme Auto  ja OÜ Kiviõli Keemiatööstuse Varad teatasid, et 11. jaanuaril kanti äriregistrisse OÜ T.R. Tamme Auto jagunemine eraldumise teel. Selle käigus asutati uus omandav ühing OÜ Kiviõli Keemiatööstuse Varad. Jagunenud ühing jätkab tegevust ärinime OÜ T.R. Tamme Auto all.

Kõigil jagunemisel osalevate ühingute võlausaldajatel on võimalik esitada oma nõuded tagatise saamiseks jaguneva ühingu asukoha aadressil Tammiku alevik, Jõhvi vald, Ida-Virumaa 41541 kirjalikult kuue kuu jooksul.

Äriregistri andmetel T.R. Tamme Auto annab jagunemise käigus eraldumise teel osa oma varast üle Kiviõli Keemiatööstuse Varadele. Jagunemiskava on koostatud 10. novembril 2009 ja jagunemisotsus tehtud 25. novembril 2009.

Firma osanikelt, kelleks on isa-poega Toomas Tamm ja Raivo Tamm, peale korduvat kontaktiotsimist kommentaari saada polnud võimalik.

Eelmine varade eraldamine toimus 2008. aastal. Siis vastavalt 3. aprilli  jagunemiskavale anti osa oma varast üle jagunemise käigus asutatavale ühingule Osaühing Rato Holding.

Äripäeva Rikaste TOPis jõudis Toomas Tamm 425 mln kroonise varaga 63., Raivo Tamm 302 mln krooniga 97. kohale.

Töötajaid oli eelmisel aastal kontsernis 769, keskmine palk 9545 krooni kuus.

Dividende eelmisel aastal omanikele ei laekunud ja ka sel aastal otsustati neid mitte määrata. 2007. aastal said aga Raivo ja Toomas Tamm omanikutulu kokku 10 miljonit krooni.

Eelmisel aastal otsustasid omanikud vähendada ettevõtte osakapitali 200 miljonilt kroonilt 50 miljonile kroonile.

Poole miljardi krooni suuruse omakapitaliga T.R. Tamme Auto võlakoormus on tagasihoidlik, lühiajalisi laene on võetud Swedbankist, Danske Bankist ja Nordea Pangast kokku 53,4 miljonit krooni, pikaajalisi kohustusi on 70,7 miljonit krooni.

1997. aastal võitis T.R. Tamme Auto Äripäeva Autotranspordifirmade TOPi. Kiviõli Keemiatööstuse ostis veofirma kaks aastat hiljem.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077