Autor: Siim Sultson • 20. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Deutsche Post saab veokid Volvolt

Deutsche Post DHL ostab Volvo Trucksilt aastaga 1800 masinat, millega vahetatakse vananenud masinapark välja Soomes, Rootsis ja Suurbritannias, teatab Volvo Trucks Estonia.

Uute veokite hankimine on osa Deutsche Post DHL keskkondlikest eesmärkidest, mille saavutamiseks vahetatakse välja kõik ettevõtte vanemad transpordivahendid.

Raamkokkulepe hõlmab Deutsche Post DHL Rootsi, Soome ja Suurbritannia turge, kus Volvo raskeveokid sobivaimaks osutusid. Hea koostöö korral võib leping laieneda ka Belgia, Hollandi, Luksemburgi ja Saksamaa turgudele.

"Meil on hea meel, et Deutsche Post DHL ja Volvo Trucks sellises mahus koostööd teevad," ütleb Staffan Jufors, Volvo Trucks president ja tegevdirektor. "Meil on sarnased eesmärgid ja väljakutsed: jätkusuutlik kasv ning koostöö suurendamine keskkonna valdkonnas."

 "Veokipargi uuendamine on tähtis osa meie GoGreen kliimakaitse programmist. Uute sõidukite hankimine toetab meie keskkondlikke eesmärke," ütleb Hugo Eckseler, Deutsche Post DHL hankejuht.

Deutsche Post DHL võtab oma keskkondlikku vastutust tõsiselt. 2008. aastal alustas ettevõte GoGreen kliimakaitse projektiga, mille eesmärk on vähendada CO2 emissioone iga saadetud kirja ja paki, iga transporditud kauba tonni ja iga lao ruutmeetri kohta 30 protsenti aastaks 2020. Heitgaaside vähendamiseks vahetab Deutsche Post DHL välja kõik õhus ja maal liikuvad transpordivahendid, tegeleb alternatiivkütuste abil liikuvate sõidukite projektiga ja koolitab juhid kütusesäästlikumalt sõitma.

Volvo eesmärk on olla teerajaja CO2-neutraalse transpordi rakendamisel ja vähendada sõltuvust fossiilkütustest. 2007. aastal demonstreeris ettevõte taastuvkütuste jõul liikuvaid uusi veokeid - seitse erinevate mootorisüsteemi, seitsmeks erinevaks taastuvkütuse kombinatsiooniks. 2010. aastal jõuavad alternetiivkütusel liikuvad veokid ka liiklusesse, kus neid täpsemalt testima hakatakase.

Lisaks on Volvo Trucks edasi arendanud unikaalset paralleelhübriidlahendust, mille abil on võimalik saavutada kuni 30 protsendiline kütuselangus. Hübriidveokite seeriatootmine on planeeritud aastasse 2012. Lisaks veokitele on eesmärk muuta kogu tootmisprotsess keskkonnasõbralikumaks ehk CO2-neutraalseks. Hetkel on Volvo Gendis (Belgia) asuv tehas maailma ainus täiesti CO2-neutraalne sõidukite tootmisüksus.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077