Autor: Siim Sultson • 11. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SmartPOSTist detsembris 33 000 automaatpakki

Jõulukuul saadeti SmartPOSTi pakiautomaatidega sama palju pakke, kui eelneva poolaasta jooksul kokku, osutab firma oma töövõidule.

 Eelmisel aastal kiirelt populaarsust kogunud SmartPOST tegi aasta viimasel kuul tugeva hüppe saadetiste mahtudes. Detsembri kuus saadeti kokku ligi 33 000 pakki, mida on kordades rohkem kui varasemal ajal.

 „Mõistagi mängivad pühad hüppelises tõusus rolli, ent samas on kiiresti kasvanud ka teadlikkus teenuse olemasolu ja võimaluste osas. Kindlasti ei püsi mahud jaanuaris samal tasemel, ent praeguseks hakkavad inimesed uut võimalust omaks võtma ja uusi kasutajaid lisandub pidevalt,“ rääkis SmartPOSTi nõukogu liige Peep Kuld. „Mõnevõrra üllatuslikult on populaarseks saanud pakkide saatmine ühest automaadist teise, mis moodustab saadetistest umbes veerandi,“ lisas Kuld.

 Eelmisest nädalast alates on SmartPOSTi automaatidest võimalik pakke ka Soome saata ja seda alternatiividest oluliselt soodsama hinnaga. Novembris algas pilootprojekt, mille raames seati esimene Viljandis valmistatud automaat tööle Itaalias, Milanos.

 Tunamullu üleriigilise pakiautomaatide võrgustiku rajamisega alustanud kodumaine ettevõte on tänaseks üle Eesti kaubanduskeskustesse paigaldanud 36 automaati, mille abil saab mugavalt vastu võtta internetist ja kataloogidest tellitud kaupa ning saata pakke ühest automaadist teise.

 Kulla sõnul on pakiautomaat hästi võrreldav pangaautomaadiga. „Kui ilmusid esimesed sularahaautomaadid, siis oli inimestel väike hirm uue asja ees, kuid praegu enam naljalt keegi pangakontorisse sularaha võtma ei lähe,“ sõnas ta. Kulla hinnangul juhtub varsti sama ka postkontoritega.

 Praeguseks on internetipoode, kust sel moel tellida saab üle saja ning nende arv on pidevalt kasvamas. Samuti on võimalik tellida kaupa mitmetest suurtest postimüügikataloogidest.

 2006. aastal loodud SmartPOST on kodumaisel kapitalil põhinev logistikaettevõte, mis on eesmärgiks seadnud muuta kaugmüügi ehk peamiselt interneti ja postimüügi teel ostetud kaupade kättesaamine võimalikult kiireks ja mugavaks. Samuti on eesmärk pakkuda parimat riigisisest postipakkide saatmise teenust.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077