Autor: Rivo Sarapik • 29. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aktsiisilao tegevusloa menetlemine venib pikemaks

Aktsiisilao tegevusloa andmise või sellest keeldumise otsustamise aega pikendatakse järgmisel aastal kaks korda - 60 päevale.

Ernst & Young Baltic toob välja planeeritavad muudatused aktsiisiseaduses:

Riigikogu rahanduskomisjon otsustas novembris, et riigieelarve tasakaalu parandamiseks tuleb järgmisest aastast tõsta mootorikütuse- ja elektriaktsiisi. Kui ettepanek, millega kütuse hind tõuseks orienteeruvalt 6,2% ja elektri hind umbes 1,3% vastu võetakse laekub plaanide kohaselt riigikassasse ligi 500 mln krooni enam, vähendades seega eelarve defitsiiti rohkem kui 0,2% võrra.

Alates 16. novembrist on Riigikogu menetluses seaduseeelnõu „Alkoholi-, tubaka-, kütuse- ja elektriaktsiisi seaduse muutmise seadus“, mille eesmärk on alkoholi-, tubaka-, kütuse- ja elektriaktsiisi seaduse kooskõlla viimine uue EÜN direktiiviga. Seaduse jõustumine on kavandatud 2010. aasta 1. jaanuariks. Direktiivi muudatustega seotud sätete jõustumine on kavandatud 2010. aasta aprilliks.

Aktsiisiseaduse olulisemate muudatuste kohaselt ei rakendata näiteks tollijärelvalve all olevale aktsiisikaubale enam aktsiisijärelvalvet, võimaldatakse kolmandast riigist imporditud kauba liikumist ühenduse territooriumil aktsiisijärelevalve all tolliformaalsuste rakendamiseta ning aktsiisilao tegevusloa andmise või sellest keeldumise otsuse tegemise aega pikendatakse 30 päevalt 60 päevale aktsiisikauba tootmise korral.

Ernst & Young Baltic ASi partner Ranno Tingas kommenteeris maksumäärade muutusi: "Need, kes müüvad ainult aktsiisiga maksustatavaid kaupasid ja teenuseid, neil läheb järgmisel aastal kindlasti olukord keerulisemaks, kuna aktsiis suureneb," kommenteeris ta.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077