Autor: Siim Sultson • 23. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Laomaailm lõhki: lahkujad ja jääjad eriarvamusil

Tegelikult juba kuu aja eest kärisenud Konsensus-Laomaailm AS saab endale alates tulevast nädalast kõrvale teise sarnase firma, mis aga lubab endisele töökohale konkurentsi mitte pakkuda.

"Me ei väljunud korraga..., see oli küll ühel päeval. Ma ei tea, mida omanik plaanis, kuid meie küll seda ei plaaninud. Meie nägemused ei klappinud," oli seletusega kimpus Laomaailma lahkuv tegevdirektor Raivo Paiste. Koos temaga lahkusid Laomaailmast ka müügidirektor, ostujuht, raamatupidaja, IT arendusjuht ja projektijuht-jurist. Seega pea terve juhtkond.

"Minu jaoks on firma eelkõige inimesed..," püüdis Paiste jääda diplomaatiliseks. Majandusraskustesse sattunud Laomaaima juhtkonnal oli omanikuga tema seletusel tekkinud eriarvamus, kuidas olukorda lahendada. Paiste ise kinnitab, et temal küll polnud plaanis firmat hüljata.

"Septembriks oli Laomaailm jõudnud seisu, kus kärped hädavajalikud. Juhtkond ei pidanud 3-kuulist 10%-list palgakärpe ettepanekut põhjendatuks ja lahkus," tõdes olukorra seletuseks omalt poolt omanik Tarmo Tuisk.

See toimus kuu aega tagasi, nüüdseks on tema kinnitusel töö ümber korraldatud ja probleemid hallatud.

"Võib veel lisada, et lahkunud seltskond otsib uusi väljakutseid ärinõustamise alal," nentis ta.

Paiste seletusel oli neil ju meeskond koos ja mis nii viga koos oskajate ja eriteabega luua uus firma, milleks on Cubical OÜ.

"Me ei ole Laomaailmale konkurendid, vaid see oli pigem hargnemine," seletas ta ja lisas, et said enda hallata PVC-hallid, laoelektroonika, printerid.

Cubical OÜ, mis märgib oma tegevusalaks äriregistris konsultatsiooniteenuse. 42 000 kroonise aktsiakapitaliga firma omanikeks on võrdselt Ilmar Metsma, Margus Kastehein, Kristina Jauk, Taimi Kruusi ja läbi OÜ Arkovel Heleri Paiste ning läbi Revalstar Investi Allan Paiste, kes on ka uue firma juhatuse liige.

Laologistika tehnika müügiga tegeleva ja 1997. aastal asutatud Konsensus-Laomaailma ainuomanik on läbi Laoarenduse OÜ (millele kuulub ka ABC Tõstuk) firma tegevjuht Tarmo Tuisk.

Ettevõte vähendas eelmisel aastal pea poole võrra töötajate arvu 33 inimeseni ning käive kahanes 107 mln kroonilt 68 mln kroonile. Ärikasumiks kogunes 278 000 krooni aasta varasema 3,9 mln krooni vastu. Omanikule maksis ettevõte dividendideks 1,5 mln krooni. Bilansimaht kahanes 9 mln krooni võrra 39,7 mln kroonile.

Laomaailma võlakohustused ulatusid aasta lõpu seisuga 11,9 mln kroonini, mida on 1,2 mln krooni vähem kui aasta varem. Sellest ligi poole tagasimaksmise tähtaeg on 12 kuu jooksul.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077