Autor: Siim Sultson • 16. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiigelvili Soomest jõuab Muuga sadama terminali?

Eelmisel nädalal vedajate kirgi kütnud Soomest saabuv hiiglaslik viljakogus maandub tõenäoliselt MGT Muuga Grain Terminaalis. Viimasest kommentaare saada ei õnnestunud.

Soomest Eesti poole saatmist ootava 200 000 tonni eurovilja laevatamiseks olla vaja umbes 50 laeva. Kuhu see peaks liikuma edasi? Kes teab?

Veofirmad ei tea asjast midagi ja on põnevusest õhevil ning valmisolekus number üks, väiksemate elevaatorite omanikud on valmis kasvõi öösel ja kohe kõik oma tiiva alla võtma. Neist ühe esindaja saatis koguni uuriva kirja toimetusse.

Eesti Raudtee nentis vaid stoiliselt, et nende poole pole küll keegi pöördunud. Majandus- ja Kommunikatsiooniminister Juhan Parts ei tea asjast midagi - see ikkagi firmade rida ja pole ju enm punavõimuaeg.

Kuid küsimustest pinges õhkkonna vahelt kostub sahinaid, et ilmselt maandub see vili siiski Muuga Grain Terminali elevaatoreisse. Kas see on ka tõsi - terminalis toru võtnud meeldiva häälega nimetu naisterahavas ei teadnud, juhtkonda saadaval polnud - nad olla

välismaal. Millal tagasi tulevad? - ei tea, kosteti vastuseks.

 

MGT Muuga Grain Terminaal tegeleb logistika ja laondusega. Firma aktsiakapital on 1 399 200 krooni. Omanik 100% on Liechtensteinis resideeruv Worldwide Cargo Establishment.  Ettevõte teenis möödunud aastal 47 mln kroonise käibe juures 8,8 mln krooni kahjumit. Aasta varem olid tulemused 129 ja 34 mln krooni. Bilansimaht kahanes 30 mln krooni võrra 84,2 mln kroonile.

Kehva tulemust põhjendab ettevõtte juhatuse liige Sergei Štšeblanov aasta-aruandes teraviljatransiidi vähenemise ning kulude (näiteks energia) kasvamisega. Ettevõte andis tööd 88 inimesele.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077