Autor: Rivo Sarapik • 1. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hansabuss läheb Tallinn-Riia liinil hinnasõtta

Vastusena konkurendi turundustegevusele alustab Hansabuss Business Line tänasest Tallinn-Riia ja Riia-Tallinn liinil agressiivset turunduskampaaniat. Kliendile tähendab see võimalust ühest linnast teise saada ka krooni eest.

Novembri lõpuni maksavad ühe suuna pileteid 99-199 krooni eest, kuid pakkudes samaks päevaks ükskõik millise konkurendi pileti ostnutele võimalust ka 1 krooni eest Riiga või Riiast Tallinnasse sõita Business Line’´i luksuslikumas äriklassi bussis.

Hansabussi juhataja Neeme Tammise sõnul on see käik ka omamoodi vastuseks konkurentide poolt hiljuti ette võetud müügiedenduskampaaniale Tallinn-Riia liinil.

"Konkurents on ülitihe ja parima pakkumise tegemiseks tuleb vaeva näha. Bussisõjas võib võitjaks pidada kindlasti tarbijaid, sest nüüd võib tõesti öelda, et nii odavalt ja nii heades tingimustes pole reisijatel Tallinna ja Riia vahel enne olnud võimalik liigelda," kommenteeris Tammis.

Tammise sõnul on varem peamiselt korporatiivklientidele müügiga tegelenud Hansabuss Business Line’i kampaania seekord suunatud eelkõige eraisikust klientidele. Seepärast kehtivad kampaaniahinnad just kõigile lõunastele reisidele 1. oktoobrist kuni 30. novembrini nii Tallinn-Riia kui Riia-Tallinn suunal.

Kampaania tingimuste kohaselt maksab ühesuunapilet neil väljumistel Tourist Lux salongi 99 krooni ja Business Class salongi 199 krooni. Samas saab Business Line pileti osta ka ainult 1 krooniga. Seda juhul, kui sõitjal on ette näidata ükskõik millise konkurendi – olgu see buss või lennuk – pilet Tallinna või Riiga samaks päevaks.

"Käivet sellelt kampaanialt ilmselt tulla ei saa. Sel liinil sõidab meil kuus 1300-1600 reisijat. Kampaaniaga saame vast 400-500 inimest juurde," lisas Tammis.

Hansabussi suuromanik on Neeme Tammis. Bussifirma gruppi kuulub kolm ettevõtet – AS Hansabuss, AS Mulgi Reisid ja Hansabuss Latvia SIA, mis opereerivad kokku viite erinevat kaubamärki – Hansabuss, Hansabuss Business Line, Hansarent, City Tour ja Mulgi Reisid.

Hansabuss Grupi masinaparki kuulub täna ligi 200 bussi ja veidi üle 80 rendisõiduki. Töötajaid on grupis kokku 350.

Hansabuss teenis mullu ligi poole võrra kasvanud ja 138 mln kroonini ulatunud käibe juures peaaegu 9 mln krooni kahjumit.

"2008. oli raske, mitte ainult meile," selgitas Tammis. "Meie gruppi tuli majanduslangus juba tegelikult 2008. aasta alguses ja seetõttu koostasime juba augustiks saneerimisplaani, mille tänavu märtsiks edukalt realiseerisime. Olime operatiivsed ja selle põhjal julgen väita, et kui eelmine aasta oli meil ajaloo halvim, siis 2009. tuleb ajaloo parim."

Augusti seisuga oli firma teeninud kasumit 7,7 mln krooni. Käibe võrdlemist möödunud aastaga ei pidanud Tammis võrreldavaks, sest lisandunud on hulga tegevusi ja teenuseid, mida mullu ei tehtud.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077