Autor: Rivo Sarapik • 16. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Post: probleemid saime teada ajakirjandusest

Eesti Posti kommunikatsioonijuht Inge Suder selgitas, et postifirma ootab enne motokande kriitika kommenteerimist Konkurentsiametilt kriitika põhjustanud andmeid.

Konkurentsiameti üldosakonna juhataja Margus Kasepalu ütles Logistikauudistele, et amet esitas teenuseid puudutavate probleemide info postifirmale ja postiettevõttel on aega septembri lõpuni kommentaaride või vastuväidete esitamiseks.

"Jah, saime selle info, aga ajakirjanduse kaudu," selgitas Inge Suder, kelle sõnul ootab postifirma ametilt kriitika aluseks olnud testide andmeid, et saaks menetleda probleemide põhjuseid. "Tänaseks pole meile andmeid esitatud," lisas Suder. "Kui need andmed edastatakse, saame vaadata, mida paremaks teha." Tõenäoliselt telliti tema sõnul veebist kirjakandja, kuid teenust ei saadud.

"Seda, kuidas kavandatavad sulgemised nimetatud piirkondades postiteenuse pakkumist mõjutavad, on täna veel vara öelda, sest pole teada, kas meie taotlused rahuldatakse," lisas Suder.

Postifirmal on tänase seisuga 388 postiasutust, aastaga on nende arv vähenenud enam kui 100 võrra. Sel aastal on postifirma sulgenud 53 asutust.

Motokanne tähendab postiteenust kliendi juures kodus. Eesti Post kasutab 2007. aasta novembrist maapiirkondades postibussi, millest saab saata postipakki, täht- või väärtkirja, rahakaarti, tellida perioodikat või tasuda makseid.

Universaalne postiteenus ehk kirjade ja pakkide nii sise- kui välisriiklik vedu, tõi Eesti Postile eelmisel aastal 22 mln krooni kahjumit. Perioodika kojukannet, mis eelmisest aastast universaalse postiteenuse alla ei kuulu, doteeris riik 20 mln krooniga.

Postiseaduses sätestatud nõuete täitmist kontrollib ning postiteenuse osutamisel tekkinud ja teenuse tasude tasude vaidluseid ning kaebusi lahendab Konkurentsiamet.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077