Autor: Väinu Rozental • 11. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mis firmade saneerimine on õnnestunud?

Ehkki eilse seisuga oli üle 70 firma esitanud kohtule saneerimismenetluse algatamise avalduse, käib tegelik saneerimine vaid kahes puidufirmas ja mõlemas ettevõttes on see olnud edukas - firmad on paari kuuga jõudnud jooksvasse kasumisse.

Põlvas akna- ja uksekomponente tootev OÜ Põlva Puit ja Lääne-Virumaal Huljas aknaid-uksi-treppe tootev AS Aru Grupp olid ühed esimesed, kes saneerimisavalduse esitasid ja kelle saneerimiskavad kohus aprillis kinnitas.

Mõlemad firmad sattusid raskustesse eksporditurgude ärakukkumise tõttu. Kohtu kinnitatud saneerimiskava järgi kestab Põlva Puidu saneerimine kaks aastat ja Aru Grupil neli aastat.

Üks, subjektiivne erinevus on firmade vahel veel - kui raskustesse sattunud Põlva Puit on oma saneerimisest meeleldi avalikkusele rääkinud, siis Aru Grupp on endast rääkimist vältinud kartuses, et see võib tekitada kõhklusi tarnijates ja tellijates.

Saneerimiskava on kinnitatud

firma, maakohus, kuupäev AS Põlva Puit, Tartu, 17.04.AS Aru Grupp, Viru, 20.04.AS Biodiesel Paldiski, Pärnu, 4.09.*

Saneerimisavaldust ei võetud menetlusse

firma, maakohus, kuupäev OÜ Recruit, Pärnu, 26.01.OÜ Balti Tehnika, Harju, 10.03.AS L ja H, Pärnu, 12.05.OÜ Kobe Asset 2, Harju, 25.05.OÜ Kobe Asset 2, Harju, 9.06.AS L ja H, Pärnu, 3.07. Allikas: maakohtud, Äripäev

* Tallinna ringkonnakohus tühistas 4.09. Pärnu maakohtu 29.06. määruse, mis ei kinnitanud ASi Biodiesel Paldiski saneerimiskava.

** Tartu ringkonnakohus jättis 18.08. maakohtu määruse muutmata; ettevõte kaebas otsuse edasi riigikohtusse.*** ASi Otepää Golf pankrot kuulutati välja 24. juulil.**** Liideti pankrotimenetlusega ja 23.03. lõpetati pankrotimenetlus.

Firmad, kelle avaldus saneerimise kohta pole veel saanud kohtu lahendit 

OÜ Onix InvestAS IloprintAS DemidovAS Is Team WorkAS ThulemaOÜ Kobe Asset 2OÜ AgenorOÜ EuropanoraamAS Euro Truck Trade CenterHorizon Tselluloosi ja Paberi ASAS ML ArvutidAS ViskariAS Bermet ManagementKaupmehe 12 Arenduse OÜOÜ Kaupmehe KinnisvaraOÜ Phytonic EhitusAS Onistar TradingOÜ EhitusfaktorOÜ Rintel GruppAS Basic EhitusOÜ Koidu MajaAS Letoro GruppAS Reval CreditOÜ AB TransAS OnistarAS TalborOÜ MKVAS Norby TelecomOÜ Fixor InvestAS SMRAS FablioOÜ Van Dahl InvestmentsAS Renet Allikas: maakohtud, Äripäev

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077