Autor: Rivo Sarapik • 1. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

airBaltic lubab Riia taksoäris korra majja tuua

Kohtus flyLALi esitatud ebaõige konkurentsi süüdistusi tõrjuv airBaltic teatas, et hakkab eile ametlikult alustanud taksofirmaga Riias taksonduses korda majja lööma ja kõlvatut konkurentsi välja juurima.

Eile tegevust alustanud Riia värskeim taksofirma Baltic Taxi ehk airBalticu takso plaanib suurendada taksode arvu 250ni. Lennufirma juhi ja ühe omaniku Bertolt Flicki sõnul on taksofirma eesmärk lõpetada kõlvatu konkurents taksoturul ning taksofirma hangib seega nii palju sõidukeid kui selle eesmärgi täitmiseks vaja, kirjutas Diena.

"Baltic TAXI eesmärk on lõpetada pettused taksonduses aastaga. Kui peame selel eesmärgi täitmiseks taksode arvu 500 tõstma, teeme seda," rõhutas Flick eilsel pressikonverentsil.

Flick rõhutas, et valitsus ja ühiskond laiemalt peavad vastutama enda ümber toimuva eest, tema hinnangul kaotab Läti majandus aastas miljoneid latte lohaka ettevõtluskeskkonna tõttu.

"Riia Linnavolikogu, politsei, prokuratuur ja korruptsiooni vastase võitluse ja ennetuse büroo, munitsipaalpolitsei, valitsus ja peaminister - nad kõik teavad, et taksojuhid petavad turiste ja kohalikke inimesi. Kahjuks pole seni keegi korra tagamiseks midagi teinud, ametlikud sõnavõtud on keskendunud sellele, miks midagi ei saa teha," lisas Flick.

Samuti lubas mees, et uus taksofirma hakkab kasumit tooma.

Taksofirmal on litsents töötamiseks Riias, Jurmalas ja Marupes. Kui äri kulgeb edukalt, laiendatakse tegevust ka Jelgavasse, Ogresse, Siguldasse ning Saulkrastisse.

Firmasse tehtud rahapaigutust firma üks omanikest ja asutaja Janis Naglis ei kommenteerinud, ütles vaid, et omanikud panustasid võrdselt. airBalticu värvides sõitvad Toyota Yarised on Riias sõitnud pooleteise nädala jagu ning kulude-tuludega on praegu nulli jõutud.

Hetkel sõidab taksofirma 50 autoga. Sõidualustustasu maksab ca 11 krooni.  Taksofirma kuulub 51% ulatuses airBalticu ühele omanikule - Flickile kuuluvale Baltijas aviacijas sistemasile. Ülejäänu kuulub Janis Naglisele.

 

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077