Autor: Rivo Sarapik • 13. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kriis viib eriveofirma pankrotini

Harju maakohus arutab augusti viimasel nädalal ülegabariidilisi vedusid pakkuva ning veel 2007. aastal jõuliselt käivet ja kasumit kasvatanud Corvus Grupp Transport OÜ pankrotti.

Pankrotitaotlust põhjendas ettevõtte juhtkond globaalsele likviidsuskriisiga kaasnenud majanduskriisi tagajärjena - antud majandusolukorras puudub firmal tegevuse jätkamiseks vajalik turg ning vajalikud vahendid. Pankroti peamiseks põhjuseks oli valdkonna taastumise lükkumine määramata tulevikku ning suutmatus otsustada ettevõtte finantseerimise ümberkorraldamise tingimusi muutunud majanduses.

Möödunud aasta algas ettevõttele edukalt, käibelanguse ja kahjumi tõi aasta teises pooles saabunud töömahu vähenemine. Ettevõtte tegevus seiskus tänavu aasta alguses.

2007. aastal pea 70% käivet ja 260% kasumit kasvatanud ettevõte lõpetas eelmisel aastal 104,5 mln kroonise käibe juures 21 255 krooni kahjumit. Ligi 90% käibest teenis firma ekspordilt. Jaotamata kasum moodustas 6,4 mln krooni.

Firma kuueliikmeline töötajaskond teenis tasudena 1,3 mln krooni.

Aasta lõpu seisuga oli ettevõttel lühiajalisikohustusi 15,5 mln krooni eest, sellest 6,2 mln eest tagatiseta võlakohustusi ning 6,7 mln tarnijatele tasumata arveid. Tänase seisuga on firmal riigi ees 15 400 krooni maksuvõlga ning üks kuni 1000kroonine nõue inkassofirma ees.

Corvus Grupp Transport kuulub 90% ulatuses Corvus Holding OÜle, mis kuulub 29,6% ulatuses grupi juhile Risto-Pearu Koovitile. Sama suur osalus kuulub ettevõttes Tarmo Sikile. Mehed ajasid koos ka veinirestoraniäri restoranis, konkursil Hõbelusikas kõrgelt hinnatud In Studio Vinum, mis läks tänavu kevadel hingusele.

Ettevõte on Äripäeva Ekspedeerimisifrmade TOPis olnud 7. kohal, samuti tõusis firma 2001. aastal Gasellide ehk kiiresti arenevate firmade pingereas neljandale kohale.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077