Autor: Rivo Sarapik • 30. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Olerex kolmekordistas kasumi

Tanklakett Olerex sai eelmisel aastal puhaskasumit 14,9 miljonit krooni, mis on aasta varasemaga võrreldes pea 200protsendiline kasumikasv.

Eelmisel aastal oli Olerexi käibeks 1,5 miljardit krooni. Juhatuse liikme Sulev Schasmini sõnul mõjutasid käibe paisumist mitu olulist aspekti, näiteks nelja uue tankla kasutusele võtmine aasta jooksul. Tähtsaks peab Scasmin ka Olerex ettevõtete struktuuri ümberkorraldamist ning sihikindlat turundustööd Olerexi tuntuse suurendamiseks.

"Eelneva tulemusena suutsime kasvatada oma müügimahtu liitrites 1,6% võrra ning kõige lõpuks mõjutab rahas mõõdetud müügikäivet ka kütuse keskmise hinna tõus," märkis Schasmin Äripäevale ja lisas, et ka Olerexi kaupade ja teenuste müügi mahule lisandus 30%.

Tanklaketi puhaskasumiks tuli kokku 14,9 miljonit krooni, aasta varem sai ettevõte kirja viiemiljonilise kasumi. Kasumit ei jaotatud.

"Me arvame, et inimesed eristavad ja eelistavad Olerexi järjest enam Eesti kapitalile kuuluva ettevõttena," arvas Schasmin. Tema hinnangul mõjutab käivet ja kasumit olulisel määral ressursside efektiivsem kasutamine, sealhulgas paremini korraldatud finantseerimine, mis võimaldab parematel tingimustel kütuse sisseostu. "Korraldasime ringi ka kaupade hankimise, vähendasime tarnijate hulka ja sortimenti, täiendasime motivatsioonisüsteemi, tugevdasime krediidikontrolli, vähendasime kulusid, kus võimalik," selgitas juhatuse liige. 

"Käesoleva aasta esimese poole kütusemüük liitrites moodustab 96,5% eelmise aasta sama perioodi tasemest, see näitaja on üle ootuste hea," rääkis Sulev Schasmin lisades, et kauba ja teenuste müügimahud on küll languses, kuid vastavad Olerexi prognoosidele. Samuti on sellel aastal madalam  brutomarginaal.

Esialgsetel andmetel täitsime oma aastaeelarves eesmärgiks seatud EBITDA plaani kuue kuuga üle 50%, märkis Schasmin. Tema sõnul prognoosis Olerex, et teine poolaasta tuleb raskem ja keerulisem ning tuleb olla valmis müügimahtude vähenemiseks ja krediidiprovisjonideks.

Tanklakett andis eelmisel aastal keskmiselt tööd 238 inimesele ja palgakulu kokku moodustas 40,9 mln krooni. Kaheliikmelise juhatuse töötasu moodustas 925 292. Nõukogu liikmetele tasu ei makstud.

Olerex kuulub poole Anti Moppelile ja Andres Linnasele.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077