Autor: Rivo Sarapik • 8. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Norra kohus mõistis Alexela Logisticsi kasuks 160 mln

Norra kohus rahuldas Alexela Logistics'i Norra terminali opereeriva tütarettevõtte Alexela Sløvågi hagi ettevõtte endiste omanike vastu. Kohus mõistis terminali müüjatelt Alexela Sløvågi kasuks välja kokku ligi 160 miljonit krooni (91 milj NOK).

Alexela Sløåvg i teatel rahuldas ettevõtte teatel kohus kõik peamised punktid Alexela Sløvåg´i hagis Vest Tanki (Alexela Sløåvg endine ärinimi) endiste juhtide Trond Emblem'i ja Jostein Berland'i vastu. Kohus mõistis Alexela Slovag kasuks välja 160 mln krooni mahutite tühjendamise kulude katteks, terminali renoveerimiseks ning plahvatusega kaasnenud reostuse likvideerimiseks.

Alexela Logistics juhatuse liikme Heiti Hääle sõnul on ettevõte otsusega rahul. „Müüjate näol oli tegemist kelmidega ja meil on hea meel, et kohus on selle tänaseks ka tuvastanud. Lisaks otsesele majanduslikule kahjule on Alexela Logistics ettevõtted pidanud taluma avalikkuse survet ja kriitikat nii Norras kui Eestis, mis on kahjustanud meie mainet ja äritegevust. Me ei ole seda ära teeninud,“ sõnas Hääl.

Kohtuotsuse järgi eksitasid müüjad ostjat teadlikult, andes valeinformatsiooni terminali mahutite sisu ning terminali opereerimiseks vajalike litsentside olemasolu kohta. 

Heiti Hääle sõnul oli ja on Alexela Logisticsi äriplaani aluseks kõigil tegutsevatel turgudel naftasaaduste terminalide rajamine. „Me pole kunagi tahtnud jätkata Vest Tanki omanike poolt korraldatud ja plahvatuseni viinud jäätmekäitluse äri. Terminali omandamise kaudu oli soov osta osa infrastruktuurist ja seda meie vajaduste järgi kohandada. Kahetsusväärsel kombel lendasid terminali endise omanike juhtimisel koos terminaliga mõneks ajaks õhku ka meie plaanid “ ütles Hääl.

Alexela Slovaag omandas terminali 2007. aasta kevadel päev enne seda, kui terminalis toimus plahvatus. Kahjustatud ettevõtte ostuleping oli õnnetuse toimumise hetkeks sõlmitud, kuid aktsiate omand ei olnud veel üle tulnud.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077