Autor: Rivo Sarapik • 29. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Oksjonil kasutatud postisõidukid lähevad ilmselt välismaale

Postiettevõte müüb töö veokipargi optimeerimise tõttu avaliku enampakkumise korras 22 kasutatud sõidu- ja tarbeautot. Seniste huviliste põhjal võib juhtuda, et sõidukid liiguvad välismaale.

Sõidukite hulka kuulub 11 veoautot, neli kaubikut, kolm väikekaubikut, üks maastur ja kolm sõiduautot. Sõidukid müüakse ainult partiina, alghinnaga 1,5 mln krooni.

Eesti Posti administratiivdivisjoni juhi Kaido Padari sõnul pärinevad sõidukid peamiselt 2000-2002. aastatelt. Vanim mudel on 1995., noorim 2006. aastast. Üks veok on läbi sõitnud miljon kilomeetrit, üks Mercedes Benz Vito 60 000 kilomeetrit. "Kõik sõidavad, aga nad on teinud postitööd ehk niisama ei ole seisnud. Osad on natuke kehvemas, osad paremas seisukorras. Sellest ka kogu komplekti koos müük," lisas Padar. "Enamus neist on jääkväärtuseta."

Müügi põhjuseks Padari sõnul trend väiksemate ja optimaalsemate sõidukite hankimisel. "Otsime kokkuhoiukohti ja meie jaoks on suur vahe, kas autol on kahe- või 1,3liitrine mootor," lisas Padar.

Müüdava komplekti vastu on huvi tundud peamiselt autode müügiga tegelevad ettevõtted ja nn autoaiad, tänase seisuga neli ettevõtet. Eesti Posti andmeil võivad kasutatud postiautod Eestist väljaspoole, Kasahstanini välja, liikuda.

Tegemist on postifirmale II müügiga sel aastal. Padari hinnangul võib juhtuda, et veel üks müük tuleb ette võtta sügisel, kui uued kaubikud on kohale jõudnud.

2009. aastal võtab Eesti Post liisingusse 47 väikekaubikut, millest esimesed saabuvad Eestisse juba augusti alguses. Täna on postiettevõttes kasutusel 472 transpordivahendit (autod, haagised, muud sõidukid). Padari hinnangul võib see arv aasta lõpuks väheneda, küll mitte drastiliselt.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077