Autor: Mariliis Pinn • 11. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tieto ja Telema kliendid saavad edaspidi vahetada elektroonilisi tarneahela dokumente

Põhja-Euroopa IT firma Tieto ning Baltikumi EDI operaator Telema on alustanud koostööd, mis võimaldab firmade klientidel ning nende äripartneritel vahetada elektroonilisi tarneahela dokumente Euroopas.

Esimene ühisteenuse klient on üks juhtiv ehituskaupluste kett. Koostöö Telemaga aitab Tieto klientidel tõhustada nende tarneahela protsesse, võimaldades neil kasu saada suurenenud efektiivsusest ning nähtavusest tänu paberilbaseeruvate protsesside elimineerimisele, teatasid firmad.

Euroopas liigub aastas hinnanguliselt 200 miljardit äridokumenti. Tänaseks on vähem kui 5% neist digitaliseeritud (ca 9 miljardit). On välja arvutatud, et Euroopa top 1000 ettevõtte finantstarneahelates võib olla ostu- ja müügiarvete vähese nähtavuse tõttu 500 miljardi euro väärtuses üleliigset käibekapitali. Sellise ebaefektiivuse peamiseks põhjuseks on ringlevate paberdokumentide suur hulk.

”Mul on hea meel teatada koostööst Telemaga. Telema on hästi tuntud oma kõrge lisaväärtusega EDI teenuste ning tunnustatud teenusekvaliteedi poolest,” sõnas Jyrki Poteri, Tieto Value Networks arendusdirektor.  “Tieto põhimõteteks Euroopa tarneahelate integreerimisel on avatud standardid, tööstusharu parimate praktikate kasutamine ning usalduslik koostöö. Partnerlus Telemaga võimaldab paremat ligipääsu ning tegevusulatust meie Balti riikides tegutsevatele klientidele.“

Telema tegevjuht Hele Hammer kommenteeris: “Tänu partnerlusele Tietoga saame me oma kliente paremini teenindada ning aidata neid oma äripartneritega koostöö tegemisel. Oleme uhked, et Tieto on valinud just Telema oma Balti riikide partneriks ning näeme koostöös suurt potentsiaali oma klientidele väärtuse loomisel.” 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077