Autor: Mariliis Pinn • 15. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hapaq-Lloydi  hinnatõus oli indikatiivne

Hapag-Lloydi on võttes arvesse hetke turusituatsiooni, on praegu vähetõenäoline, kuid siiski proovivad enamus laevaliine hindu tõsta.

Logistikauudised.ee kirjutas, et konteinervedusid pakkuv laevafirma Hapag-Lloyd tõstab Aasia suunalisi veohindu alates 15. juunist, vedudel Kagu-Idast Vahemere läänepiirkonda ja Põhja-Euroopasse, 500 dollari (ca 6000 krooni) võrra TEU kohta. 

Hapaq-Lloyd`i agendina tegutsev Ookeani Konteinervedude OÜ juhatuse liige Alar Valt täpsustas, et antud hinnainfo on veidike enneaegne (vastavad tariifid on indikatiivsed ning ei ole Hapaq-Lloyd`i poolt kinnitatud) ning oma ühepoolsuses (ära toodud vaid ühe laevaliini hinnavisioon) ka turul võimalike konkurentsieeliste soodustamine teistele laevaliinidele - puuduvad igasugused viited konkureerivate laevaliinide planeeritavate tegevuste kohta veotariifi muutmiseks.

„Võttes arvesse hetke turusituatsiooni, on praegu vähetõenäoline, et Hapag Lloyd'i poolt plaanitud indikatiivne hinnatõus  õnnestub realiseerida, seda enam äratoodud tähtaegadeks.  Hapag Lloyd planeeris märkimisväärset hinnatõusu ka alates 01.04.2009. a, kuid reaalne turusituatsioon sundis laevaliini oma plaane kardinaalselt korrigeerima ning meie  arvates ootab taoline stsenaarium ees ka juunikuusse planeeritavat võimalikku tariifitõusu,“ lisas Valt.

„Meie andmetel kõigil suurematel laevaliinidel kavatsus lähimas tulevikus proovida tõsta konteinerite mereveo hindu Kaug-Ida  - Euroopa suunal ning klientidele on samuti edastatud sarnaseid ringkirju veohindade võimalikust planeeritavast hinnatõstmisest,“ lisas ta.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077