Autor: Mariliis Pinn • 14. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parts arutas Ukraina kollegiga Eesti-Ukraina raudteeühendust

Kiievis kolmepäevasel töövisiidil kohtus  majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts Ukraina majandusministri Bohdan Danylyshyni ja transpordi- ja sideministri Yosyp Vinskyiga.

Kohtumisel Ukraina transpordi- ja sideminister Yosyp Vinskyiga räägiti Põhja-Lõuna suunalisest raudteeühendusest, mis ühendaks omavahel Soome-Eesti, Valgevene ja Ukraina, võimaldades raudteevedusid Läänemere ja Musta mere regioonide vahel.  Lepiti kokku transpordi ja logistikaekspertide kohtumine lähiajal,  teatas ministeerium.

Kuivõrd Ukraina ettevõtete huvi Eesti kui transpordi ja logistikakeskuse vastu kauplemiseks Põhjamaadega on kasvanud, tutvustas Juhan Parts oma Ukraina kolleegile ka Eesti sadamate võimalusi selle koostöö arendamiseks.   Parts kinnitas oma Ukraina kolleegile ka Eesti infotehnoloogia ja sidefirmade valmisolekut osalemiseks Ukraina infotehnoloogia ja transpordisektori moderniseerimisel.

Kohtumisel majandusministriga arutati võimalusi senise majanduskoostöö intensiivistamiseks.  Ministrid pidasid vajalikuks taaselustada Eesti–Ukraina valitsustevahelise Ühiskomisjoni tegevus, mille töös tuleb keskenduda konkreetsetele ettevõtete vahelisele koostöö edendamisele, transpordiühenduste arendamisele, IT ja energeetikaalasele ühistegevusele.

Juhan Parts tõstatas kohtumisel ettevõtluskeskkonna õiguskaitse ja investeeringute kaitse teema. Ministrid otsustasid alustada erinevate majandussektorite ühiste ärifoorumite korraldamise. Ministrid arutasid Ukraina läbirääkimiste hetkeseisuga Euroopa Liiduga vabakaubanduslepingu sõlmimiseks. Eesmärgiks on sõlmida ulatuslik, ka teenuseid, intellektuaalse omandi kaitset, riigihankeid, konkurentsipoliitikat hõlmav leping.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077