Autor: Enn Tosso • 16. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartus peavad taksojuhid liikluseeskirja rikkuma 

Aprillist kehtima hakanud taksopeatuste uus kord, mille tulemusena muutusid osa kesklinna taksoparklate asukohad, on tekitanud postimaja kõrvale nii pikad sabad, et osa taksosid seisab Vanemuise mäel asuvas vanas peatuses edasi.

Taksopeatuste ümberkorraldamise tulemusena tekkis linnavalitsuse teatel kesklinna piirkonda juurde üheksa taksoparkimise kohta, kirjutas Tartu Ekspress.

Uue korra järgi ei ole taksopeatusi enam kaubamaja parklas ning ära kadusid ka Vanemuise mäel asuvad peatused. Nende asemel tuli postimaja kõrval asuvale Uueturu tänavale üheksa taksopeatuse kohta. Ometi ei mahu taksod uude kohta kuidagi ära ning kohtade puudumisel pargitakse endiselt ka Vanemuise mäele, kuna tegu on kõnniteega, on liikluseeskirja järgi parkimine seal aga keelatud.

Tartu Linnatakso esindaja Peeter Aasmäe sõnul võiksid linnaametnikud taksojuhtidele vastu tulla ja lasta järjekorda Vanemuise mäele pikemaks venitada. „Praegu käiakse meid ähvardamas, et kohe-kohe tehakse trahvi, aga kui me kusagile mujale ootama läheme, siis pole meil jälle ülevaadet, kas peatuses on kohti või mitte,“ rääkis Aasmäe.

Linna liikluskorraldusteenistuse juhataja Tõnu Lukmanni sõnul tekitab igasugune uus asi probleeme ja vajab sissetöötamist. „Ma arvan, et see asi tuleb uuesti üle vaadata, aga momendil on ta tõesti kõnniteeala ning kuna see enam taksopeatusena tähistatud ei ole, siis on seal parkimine liikluseeskirja rikkumine. See, et taksod seal praegu seisavad, ei ole korrektne,“ jäi Lukmann kindlale seisukohale.

Tartu abilinnapea Margus Hansoni sõnul oli praegune skeem, kus kõigil taksodel on õigus seista kõikides peatustes, selgelt taksofirmade endi soov.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077