Autor: Mariliis Pinn • 27. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Esibaleriinid ostsid Kalana sadama

Suurbritannias eduka balletikarjääri lõpetanud ja kodumaale naasnud Age Oks ja Toomas Edur omandasid veebruaris Kalana sadama ning plaanivad seal avada väikese luksusliku hotelli 50-70 inimesele ja konverentsikeskuse.

Kõrgessaare valla maanõunik Kalle Viin ütles, et 23. veebruarist liikus Kõpu poolsaare tipus asuv Kalana sadama kinnistu AS Baltreal Invest käest OÜ-le Madigan Consulting, mille omanikeks Krediidiinfo andmetel on Agnes Oaks, Toomas Edur ja Alar Oks, kirjutas Hiiu Leht.

Alar Oks keeldus teemat kommenteerimast, kuid Martin Ellervee, kes mullu veebruaris esines OÜ Baltreal Invest kinnisvara projektijuhina, oli valmis sadama tulevikku avama.

Sadamaosa arendamiseks on moodustatud sihtasutus (SA) Kalana Jahisadam, mis plaanib 2010. aastal alustada rekonstrueerimistöid ja hiljemalt 2011. aastal avada ligikaudu 30 jahile mõeldud sadama. Ellervee sõnul on jahisadama hinnanguline maksumus üle 20 miljoni krooni. Vana lagunenud kaiga kalasadam kavatsetakse jahisadamaks ehitada sihtasutuse asutajate, võimaliku pangalaenu ja Euroopa Liidu fondide toel.

Kalana sadamast saab üks lüli Riiast Peterburi ja tagasi, aga ka Kalana ja Soome lõunakalda vahel seilavate jahtide jaoks ning see osaleb EL toetatavas Interreg IV programmis Sõbralike Saarte Marsruut (Friendly Island Routs).

“Lisaks Kalana sadamale tegeleb sama isikute ring paralleelselt Saaremaal Kihelkonna vallas Kesknõmme jahisadama ja Tallinnas Kakumäe jahisadama arendamisega. Tulevikus moodustub nende kolme sadama näol ühtne kett, mille teenused vastavad teatud kindlatele standarditele ja võimaldavad jahituristidel oma Eesti külastused kavandada just nende kolme sadama kaudu,” selgitas Martin Ellervee, kes on SA Kalana Jahisadam juhataja.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077