Autor: Mariliis Pinn • 28. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vopak E.O.S. suurendas mahutiparki

Eesti logistikaettevõtete hulka kuuluv Vopak E.O.S. lõpetas aasta kestnud tööd Maardus asuva Termoili transiiditerminali mahutipargi suurendamiseks 200 000 kuupmeetri võrra.

Ettevõtte koguinvesteering mahutipargi laiendamiseks ja uue tuletõrjedepoo rajamiseks oli ligi 300 miljonit krooni, teatas Vopak E.O.S.i juhatuse esimees Arnout Lugtmeijer.

Viimasena valminud uus mahuti, mille kasutuselevõtt toimus möödunud nädalal, tõstis Vopak E.O.S. mahutipargi koguvõimsuse 951 000 kuupmeetrini.

„Ma olen väga rahul kõikide projektis osalenud töövõtjate tööga ja ka terminali juhtkonna ning personali panusega, tänu millele õnnestus meil uued mahutid kasutusele võtta rekordiliselt lühikese ajaga – vaid aasta möödudes ehitustööde algusest,” ütles Arnout Lugtmeijer, Vopak E.O.S. juhatuse esimees. „Naftatoodete ladustamise järele valitseb suur nõudlus ja me suutsime ideaalselt ajastada meie klientide vajaduste täitmise. Tänu suuremale mahutipargile saame nüüd pakkuda oma klientidele veelgi optimaalsemaid ja tõhusamaid lahendusi naftasaaduste logistikaks.”

Suurem mahutipark pakub Vopak E.O.S. klientidele suuremat paindlikkust tankerite laadimisel. Lisaks sellele võimaldab täiendav mahutipark klientidel saata Vopak E.O.S.i terminalidesse laevadega teatud naftatooteid, mida saab peale vaheladustamist laadida suurematele tankeritele ja saata lõpptarbijale edasi ajal, mil vastava toote hind turul on kõrgeim.

„Meil on õnnestunud muuta Muuga sadamas pakutavaid teenuseid mitmekesisemaks, sest nüüd saame võtta vastu ka meritsi saabuvat kaupa,” selgitas Arnout Lugtmeijer. „Ehkki endiselt saabub valdav osa meie terminalides ladustatud tooteid siia raudteed mööda, näeme me siiski, et kasvama hakkab nõudlus ladustada terminalides kaupa, mis saabub laevadega lähedalasuvatest sadamatest, kus turustusvõimalused on väiksemad.”

2008. aastal käitles Vopak E.O.S. 15,7 miljonit tonni naftatooteid, mis on orienteeruvalt 2 miljonit tonni rohkem kui varasemal aastal. Vopak E.O.S. on suurim sõltumatu terminalioperaator Balti piirkonnas.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077