Autor: Mariliis Pinn • 5. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lennujaama aasta uuendus: check-in mobiilis

Reisijale on Tallinna lennujaamas tänavu suurim uuendus mobiili kasutamine lennule registreerumisel, ütles lennujaamas maapealset teenindust korraldava ASi Tallinn Airport GH juht Tiit Kepp.

Siis saaks teel lennujaama end juba taksos mobiiliga lennule registreerida, valida lennukis istekohad ning lasta kanda oma arvele ka boonuspunktid, vastas Kepp aripaev.ee päevaküsimusele, mida innovaatilist plaanite oma ettevõttes tänavu teha. Hetkel toimib sama teenus näiteks Helsingi lennujaamas.

Check-in telefonis ning mobiilis oleva pardakaardi abil lennukisse minek võiks tööle hakata sügisel. Seadmed selleks on Tallinnas olemas, ent vaja on lennuameti nõusolekut. "See on praegu nr 1 teema, et küsimus lennuametiga korda ajada," märkis ta. Lennuamet on kohtumistel Tallinna lennujaamaga nimetanud põhiküsimusena uue teenuse turvalisust. "SMSi võib küll edasi saata, ent triipkoodi lugeja aktsepteerib ainult originaal-SMSi," selgitas Kepp süsteemi tööpõhimõtet.

Kepi sõnul oli tal täna telefonikõne Lufthansaga teemal, millal saab mobiil-check-ini Tallinna lennujaamas kasutusele võtta. Lisaks Saksa lennufirmale laieneks see teenus ka Finnairi ja KLMiga lendajaile, ent mitte Estonian Airi klientidele.

Tallinn Airport GH mulluse kõige innovaatilisema teenusena nimetas Kepp märtsis lennujaamas tööle pandud iseteeninduskioske, mis olid esimesed Baltimaades.

President Toomas Hendrik Ilves kuulutab homme avatuks innovatsiooniaasta, mis on uute ideede, loova mõtlemise ja teistmoodi tegutsemise aasta. Innovatsiooniaasta projekti initsiaatoriks on majandus- ja kommunikatsiooniministeerium ning selle aluseks on EASi poolt elluviidav innovatsiooniteadlikkuse programm.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077