Autor: Mariliis Pinn • 31. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallink Takso kärpis autode arvu

Mais 51 taksoga tegutsema hakanud AS Tallink Takso on tänaseks vähendanud kontoripersonali ja rendiautode arvu. Oktoobris kärpis firma ka taksojuhtide kuupalka väidetavasti 7000 krooni võrra.

AS Tallink Takso juhataja Alger Holzmann ütles Äripäevale, et praeguseks on neil 51 takso asemel juba 84 masinat (B-klassi Mercedes-Benzi ja Audi A6) ning nende arvu on tulevikus plaanis isegi suurendada. Siiski lisas ta, et nad on "vähendanud kontoripersonali ja rendiautode arvu".

Holzmann ei soostunud täpsustama, millal otsustati rendiautode arvu vähendada.

"Autorendi teenus on Tallink Takso kõrvalteenus, mis moodustab minimaalse osa autopargist," jäi ta kidakeelseks.

Kui taksofirma mais alustas, lubas Holzmann, et õige pea veavad Tallinki taksod kliente kolmes vahetuses.

"Klientide tellimuste paremaks teenindamiseks muutsime töögraafiku mudelit. Hetkel töötab kuus brigaadi, igal brigaadil on kindel arv taksojuhte, taksosid ja oma töögraafik. Töögraafikud üles ehitatud vastavalt tellimuste arvule nädalapäevadel," vastas Holzmann küsimusele kolmes vahetuses töötamise kohta.

AS Tallink Taksos töötab praegu ligikaudu 120 taksojuhti. Oktoobris kirjutas Postimees, et Tal­link Takso pakub juhtidele poole väiksemat põhipalka või koondamislehte, sest firma ei saa muidu lihtsalt hakkama.

Postimehega rääkinud juhtide sõnul oli varasema 12 000-kroonise põhipalga asemel uueks pakkumiseks 5000-kroonine põhipalk, millele lisanduks 1000 krooni kuus öövahetuste eest. Lisaks pakuti uut, kassapõhist tulemuspalga süsteemi, mis juhtidele kuigi suurt palgalisa ei annaks.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077