Autor: Mariliis Pinn • 11. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Logistikaühing ostis Baltika aktsiaid

Eesti Logistikaühing omandas osaluse aktsiaseltsis Baltika.

Selle sammu tingis ühingu juhatuse sõnul vajadus leida aastatega akumuleerunud vabadele vahenditele mõistlik „töökoht“, teatas ühing. Kuna mittetulundusühinguna ise otseselt äritegevusse ei sekkuta, siis otsustati leida Eesti ettevõtteist sobilikem, mille aktsiatesse investeerida.

Peale väga põhjalikku kaalumist, konsultatsioone nõustajatega ning kohtumist ettevõtte juhtkonnaga langetas Logistikaühingu juhatus otsuse Baltika kasuks.

Peamisteks argumentideks on Baltika progressiivne ärimudel, hea turgude portfell, professionaalne ning usaldusväärne juhtkond, parimad investorsuhted Baltimaades ja eelkõige tarneahelate juhtimise valdamine kõrgtasemel.

Viimase julgustava tõuke investeerimisotsusele andis Andrew James David Patersoni kaasamine Baltika juhatusse. Andrew Paterson vastutab Baltika Grupi hanke, varude ja tarneahela juhtimise eest. Ta konsulteeris Baltikat varude juhtimise alal aastatel 2003-2006, mil Baltikas toimus strateegiline pööre vertikaalselt integreeritud ärimudeliga rõivakaubandusettevõtteks. Sel perioodil sisse viidud muudatuste edukuses pole tänaseks võimalik kahelda ka kõige pessimistlikemail skeptikuil.

Logistikaühingu aktsiaostu ajastus on samuti soodus, sest vaatamata ettevõtte majandusnäitajate järjekindlale paranemisele on selle väärtus börsil veel endiselt alla hinnatud. Eelkõige on aga Baltika näol tegemist firmaga, mille omanike hulka Logistikaühing kuuluda soovib. Usutavasti  muudab tulevane dividenditootlus investeeringu kiiresti tasuvaks.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077