22. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lennujaam planeerib järgmisesse aastasse ulatuslikke investeeringuid

Tallinna Lennujaama juhatuse esimees Rein Loik ütles, et järgmisel aastal lõpetatakse ühe kaubaloa ehitus ning alustatakse veel ühe lao laiendusega. Võimalik, et ka parkimismaja ehitusega, mis on detailplaneeringus ette nähtud.

Tallinna linnavalitsuse otsustasvõttavastu Sõjamäel asuva kinnistu detailplaneeringu, mis näeb ette 6,8hektarilisele alale kahe lennukiangaari rajamise ning olemasoleva ärihoone laiendamist. Loik märkis, et millal nende hooneteehitusega pihtahakatakse, seda ei tea keegi.

"Nende planeeringute on tegeletud juba kaks aastat.Lennukite hooldus angaarihoone ehitamisega ei alusta mesuure tõenäosusega veel järgmisel aastal. Ei oska isegi öelda millal ehitus algab, kuna see on perspektiivne ehitus ning see sõltub majandusseisust," rääkis ta.

Loik märkis, et järgmiseks aastaks on planeeritud väga ulatuslikud investeeringud. "Ehitame juba praegust ühte suurt kaubaladu ja see peaks valmis saama juba kevadel. Talisas, et peale selle valmimist kevadelehitatakse veel üks kaubalao laiendus.

Maksumusest rääkides märkis Loik, et tänapäeva riigihanked kisuvad hindu alla. "See ladu, mida juba ehitatakse maksab ca 20 miljonit krooni. Teine ladu on järgmise aasta objekt ning eks näis, mida ehitusturg selleks ajaks teeb. Mahult on ta sama suur kui ladu, mida praegu ehitatakse, aga hind on tõenäoliselt järgmisel aastal odavam. Ma loodan vähemalt."

Loik ütles, et praegusel hetkel terminali laiendust rohkem ei tule, kuid tegeletakselennujaama parkimismaja ehituse planeerimisega. "Kindlasti millalgi parkimismaja ehitatakse, kuid seda ei tea millal ja millises mahus, need asjad ei ole täna paigas. Ette on see detailplaneeringus nähtudja see on projekteerimise faasis, meil on olemas selleks kõik load," rääkis ta.

"Kas alustame ehitust 2009. aastal, seda pole veel täna otsustatud," lisas ta. Loik ütles, et hetkel on raske parkimismaja täpset maksumust öelda, kuid see saab olemasuhteliselt kallis. Kindlasti üle 100 miljoni, sõnas ta.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077