14. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn nuputab veokitele piiranguid

Tallinn lükkas üle 3,5tonnistele veokitele liikluspiirangute seadmise edasi veebruarisse.

Kevadel kuulutas Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli, et linn asub kaardistama üle 3,5tonniste veokite peamisi liikumiskoridore. Eesmärk oli 1. oktoobrist lubada selliseid veokeid ainult teatud tänavaile, et vähendada sellega tolmu ja liiklusummikuid linnas.

Tallinna kommunaalameti juht Ain Valdmann selgitab, et edasilükkamise põhjuseks on Tallinna Tehnikaülikooli Teedeinstituudilt tellitud uus uuring, mis annab detsembriks vastuse, kuidas mõjutab ühistranspordi täituvusest tulenev koormusjõud tänavakatetele.

Uuringu valmimise järel analüüsib kommunaalamet koos transpordiametiga ja vajadusel ka Tallinna Tehnikaülikooli Teedeinstituudiga uuringute tulemusi ning teeb ettepanekud raskeveokite liikluse piiramiseks Tallinnas.

Peamised veoautode liikumisteed teada

Liiklusloeduse järgi on veoautodel Tallinnas neli suuremat liikumisteed:

1. Põhja pst-Ahtri tn-Tuukri tn-Narva mnt-Smuuli tee (siia lisandub ka sadamaga seotud raskeliiklus)2. Peterburi tee-Järvevana tee-Tammsaare tee3. Tartu mnt (linna sisenemine) - hargnemine teekonnale 24. Pärnu mnt (linna piir) - edasi linnas hajub

Tallinna Transpordiamet on välja töötanud soovituslikud liikumismarsruudid Tallinna Sadamast tulevate transiitvedu teostavate raskeveokite jaoks Tallinna kesklinnast põhimagistraalidele (E20, E67, E253). Transiitliiklus on kesklinna sadamasse suunatud Tallinna ringteelt Tartu maantee, Peterburi tee, Viljandi maantee ja Paldiski maantee kaudu.

Täispikka lugu loe tänasest Äripäevast.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077