29. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Haavel: Eesti Raudtee praegune finantsseis on hea

Eesti Raudtee nõukogu juht Tõnis Haavel ütles aripaev.ee-le, et firma finantsseis on praegu hea. Samas ei pruugi raudteefirma 2008. aasta kokkuvõttes kasumit teenida.

"Arvestades üldisemaid majandusolusid, on Eesti Raudtee finantsseis hea," kommenteeris Haavel Eesti Raudtee hetkeseisu.

Uue juhatuse liikme ja finantsdirektori määramist selgitas Haavel järgmiselt: "Eelmise juhatuse liikme ja finantsdirektori leping sai suvel läbi ja Eesti Raudtee otsis uut inimest mainitud ametikohale. Priit Haller oli üks, kes kandideeris ja kuna ta osutus parimaks, siis enne juhatuse liikmeks saamist pidi üldkoosolek ta nõukogu liikme kohustustest vabastama."

Haavel lisas, et finantsdirektori ametikoha täitmisega ei kaasne vähemasti esialgu ettevõttes mingeid muutusi.

"Loomulikult me ootame Priit Hallerilt, tuginedes tema varasematele kogemustele, sealhulgas ka kunagisele Eesti Raudtee finantsdirektorina töötamisele, et ta suudab tõhusalt ja efektiivselt korraldada ettevõtte finantsjuhtimist. Kui selleks on ka vaja teha muudatusi, siis küllap uus finantsjuht ka need ettepanekud esitab," ütles Haavel.

Haaveli sõnul reageeris Eesti Raudtee kiiresti kaubavedude järsule vähenemisele ja kärpis kulud uutele oludele vastavaks. Selle aasta esimese kuue kuuga teenis Eesti Raudtee 778,4 miljoni krooni suuruse müügitulu juures 42,3 miljonitkrooni kasumit.

"Aasta prognoos näeb ette teenida 68 miljonit krooni puhaskasumit," märkis Haavel."Kuna kaubaveo mahud on vähenenud, siis tuleb ilmselt osa reservis seisvaid vedureid alla hinnata jaseega tuleb puhaskasum eeldatavalt 0 lähedale."

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077