8. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Heathrow lennujaam müüb reisijate pagasi oksjonil

Briti riiklik oksjonikorraldaja GAUK kutsub inimesi 12. augustil järjekordsele oksjonile, kus otsitakse uusi omanikke Heathrow lennujaamas kaduma läinud pagasile.

Võimalikele huvilistele saadetud e-kirjas selgitatakse, et Londoni Heathrow lennujaama 5. terminalis lähevad kaotsi sajad tuhanded reisikotid. Osa inimesi aga ei saa oma asju kunagi tagasi, kuna nende omanikke ei leita üles. Nii müüaksegi lennujaama jäänud vara oksjonil maha.

„Väikeses laos, mis on täis mööblit, elektroonikat ja läbipaistvatesse kilekottidesse pakitud laest rippuvaid riideid, käib tõsine egodevaheline võitlus. Pakkumissõda on õhu täitnud pingetega. /…/ Paljude jaoks on kaotsiläinud pagasi müük Heathrow lennujaamas tipptund,“ seisab kirjas, mis meelitab oksjonile soodsaid oste tegema.

Müügil on nii telekaid kui ka tosse, kappe kui ka isegi autosid. Ja niisuguseid oksjoneid, kus GAUK müüb nii pankrotivara, kaotatud pagasit, omanikult tagasi nõutud vara kui ka palju muud, toimub igal nädalal.

Kirjast selgub, et on inimesi, kes on isegi oma tööst loobunud, et iga nädal oksjonil käia ja siis soodsalt saadud kaubad näiteks eBays maha müüa.

Kuidas suhtuvad asjasse aga reisijad, kes pagasi kaotanud on, saadetisest ei selgu.

Näiteks valmistab kadunud pagas palju peavalu Briti lennukompanii British Airways (BA) klientidele. Nimelt on BA Euroopa suurtest lennukompaniidest kõige sagedasem pagasikaotaja ja firma lendudel on suurim tõenäosus hilineda.

Telegraph.co.uk kirjutas hiljuti, et BA kaotab iga lennuga keskmiselt üheksa reisija pagasi. Euroopa Lennukompaniide Liidu (AEA) viimase uurimuse kohaselt oli BA klientidel 2008. aasta esimesel poolel keskmisest 80% suurem tõenäosus pagasist ilma jääda.

Teise koha reisijate vara kaotajana sai Briti suuruselt kolmas lennukompanii bmi.

Uuringu kohaselt jäi poole aasta jooksul vähemalt 15 minutit hiljaks kolmandik BA lendudest, jäädes sellega tõsiselt Euroopa keskmisele alla.

BA esindaja väitel viitavad numbrid Heathrow lennujaama varasematele puudujääkidele, mitte aga praegusele seisule.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077