11. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mutli: keskkonnasõbralik ühistransport ei ole riigi prioriteet

Vabariigi valitsus muutis „Transpordi infrastruktuuri arendamise investeeringute kava” ning jättis järjekordselt välja ühistranspordi arenguga seotud projektid.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi välisprojektide hindamiskomisjon jättis juba kevadel hindamata kümme Tallinna linnavalitsuse poolt esitatud välisraha taotluse projekti, mille hulgas olulisemaks on ühistranspordi arenguga seotud projektid, teatas linnavalitsus.

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli sõnul on Transpordi infrastruktuuri arendamise investeeringute kava eelistusnimekirjast projekti “Tallinna tramm” ning „15 madalapõhjalise liigendtrolli hankimine” väljajätmine suur hoop ühistranspordiliikluse arendamisele Tallinnas.

„Pole raske ette näha, et elanikkonna transpordivajaduste rahuldamisel kasvab lähiajal märgatavalt ühistranspordi osatähtsus, kuna kütusehindade tõus sunnib üha rohkem eraautode kasutajaid otsustama linnaliikluses ühistranspordi kasuks. Seda silmas pidades peaks nii riiklikul kui kohalike omavalitsuste tasandil olema kõige prioriteetsemaks suunaks ühistranspordi arendamine, mis looks kättesaadavad liikumisvõimalused nii keskmise kui väikese sissetulekuga inimestele.

Ühistranspordi keskseks struktuuriks suurlinnades on rööbastransport, eriti elektertransport kui kõige ökonoomsem ja keskkonnsõbralikum ning suure veovõimega ühistranspordiliik. Viimase 15 - 20 aasta jooksul on enamikes Euroopa suuremates linnades pöördutud trammivõrgu taaskasutuselevõtu ja laiendamise juurde, kus reisijate teenindamine toimub mugavate kaasaegsete trammidega.

Valitsuse otsus mitte toetada ühistranspordi arengut Tallinnas on kahetsusväärne ja lükkab oluliste liiklusküsimuste lahendamist edasi ning muudab lahendused tulevikus veelgi kallimaks,” lisas Mutli. „Eriti raske on mõista valitsuse otsust majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi selle aasta 19. märtsikirja valguses Tallinna linnapeale, kus hindamiskomisjon soovitab Tallinna linnal “”Tallinna trammi” projekti uuringutega jätkata, kuna keskkonnasõbralik ühistransport on riigi prioriteet.”

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077