13. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

City Motorsi uus juht: automüügis ma katastroofi ei näe

City Motorsi uus juht Agu Laanemets näeb automüügis langusele vaatamata võimalust odavama hinnaklassiga sõidukitel.

Endine Hiiu Kalatööstuse juht ja Viru Kalatööstuse omanik Agu Laanemets on aprilli lõpust Renault' müüja City Motorsi uus juhatuse esimees.

Laanemets kinnitas, et talle pakuti City Motorsi juhi kohta.

„Pärast äpardunud katset Hiiumaal kalatööstust varemetest üles tõsta olengi olnud otsimas ja vaatamas. Pensionile on ju mul veel vara 42aastaselt minna, veel tahaks tööd teha. Minu ettevõttes Viru Rand (endine Viru Kalatööstus – toim) on toimekas meeskond olemas ja ma ei näinud põhjust sinna tagasi minna. Seetõttu otsisingi palgalist firmajuhi kohta. Pidasin mõnel pool läbirääkimisi 1,5 aasta vältel, kui ma tasapisi ringi vaatasin. Automüügifirma juhtimine tundus mulle huvitava väljakutsena. Olen mõlgutanud neid mõtteid, et tahaks teha midagi uut, täiesti teistsugust äri, mitte tegeleda vaid toidutööstusega,” rääkis Laanemets oma karjäärimuutusest.

Laanemets tunnistas, et võrreldes eelmise aastaga on automüük alla käinud. "Mingit katastroofi ma ei näe. Pigem näen siin võimalust. Renault’ mark pole midagi luksuslikku ega kallist, kui aus olla. Praktiline auto mõistliku hinnaga. Samasugune on ka Dacia, mis on teine mark, mida me müüme. Näen pigem võimalust selles, sest inimesed peavad oma kulutusi tähelepanelikumalt jälgima,” rääkis Laanemets odavamate automarkide võimalusest jahenevas majanduskeskkonnas.

City Motorsi juht tõi välja kolm eesmärki, mida ta endale on seadnud uue juhina. Ühe suure projektina tõi ta välja City Motorsi uue hoone, mis peaks järgmisel aastal valmima Saku vallas.

"Mulle meeldiks, kui selle aasta käive oleks 300 mln krooni ja puhaskasum 6 mln krooni. See oleks esimese hooga hästi, võimatuks ma seda ei pea," rääkis ta võimalikest majandustulemustest, kui müük läheks hästi.

Eestis on kaks Renault' ja Dacia müüjat, City Motorsi kõrval on teineedasimüüja ABC Motors. "Praegu müüvad nad rohkem kui meie. Tahaksime aga müüa sama palju, kui nemad müüvad, ehk siis neile järele jõuda,” ütles Laanemets.

Ida-Virumaal pankrotistunud Viru Ranna Viru Kalatööstuse nime all üles töötanud Agu Laanemets ja tema äripartner Eduard Kotljarov ostsid Hiiumaa kalatööstuse 2005. aastal pankrotivarana 23,5 miljoni krooni eest. 2006. aastal läks Hiiumaa kalatööstus taas pankrotti. Laanemets möönis, et Hiiu kalatööstuse ost vähendas võimalikku teiste kalatööstuste ostmise kihku.

OÜs Viru Rand on Laanemets passiivne omanik, kes aktiivselt ettevõtte juhtimises kaasa ei löö. "Investeering kalatööstusesse on minu pensionisammas, aga meelsasti jätkaksin palgalisena teistel aladel,” ütles mees.

2006. aastal müüs City Motors 1042 uut sõidukit, millest 900 kandsid Renault' ja 142 Dacia kaubamärki. Ettevõtte auditeerimata käive oli 2006. aastal 280 miljonit ja kasum 7,6 miljonit krooni.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077