22. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ameerika auto kogub eestlaste seas populaarsust üha enam

Viimastel aastatel on Eestisse toodud suurel hulgal Ameerika päritolu autosid. Igal kevadel lisandub tänavaile tavapäraste Euroopa ja Aasia autode vahele rohkem eksootilist silmailu, kirjutas ajakirjanik Pille Rõivas Äripäeva lisas Auto.

Tamgarage OÜ juhataja Meelis Tammemägi sõnul on oluliselt suurenenud vanade klassikaliste Ameerika autode toomine. Kui varem oli Eesti Ameerika autodes Soomest kümne aastaga maas, siis nüüd on Eesti tugevalt soomlaste kannale asumas.

Tammemägi toob Eestisse põhiliselt klassikuid. Paljud autod tuuakse tellimuse peale: klient edastab oma soovid ning siis valitakse neist parim välja, kuid haruldasemad eksemplarid tuuakse maale ka ilma tellimuseta, sest sellistele autodele leidub alati soovijaid. Nõutakse kastiautosid Võru Autoaia juhataja Eston Kurvitsa kogemustel nõutakse kõige enam paari aasta vanuseid Ameerika maastureid ja kastiautosid. Sõiduautosid ja vanu klassikuid küsitakse Kurvitsalt vähe, sest need pole nii praktilised kui kastiautod ja maasturid, eriti maapiirkonna inimestele.

Eestlastele meeldivad silma paistvad, teistest erinevad ning suured autod. Isegi kui kõrvutada Ameerika maastur ja mõni Euroopa või Aasia päritolu maastur, on ameeriklane igal juhul tunduvalt suurem ja eksklusiivsem. Siinkohal on roll ka eestlaste edevusel, on ju meeldiv, kui tänaval oled silmapaistev tavapäraste autode kõrval.

Odavad autod kehvad Vana Ameerika auto saab Tammemäe sõnul keskmiselt saja tuhande krooniga. Selline auto on tänavakõlbulik ning väljanägemine on keskmises seisukorras. Muidugi ei ole sellise raha eest saadud auto välimus näitusekorras, need maksavad tunduvalt rohkem.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077