8. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallink sai Itaaliast 1,9 miljardi kroonise reisilaeva

Fincantieri laevatehas andis täna Itaalias AS-i Tallink Grupp tütarfirmale Tallink Superfast Ltd. üle 1,9 miljardit Eesti krooni maksnud uue reisilaeva Superstar, mis hakkab sõitma Tallinna-Helsingi liinil.

„Pärast Superstari saabumist hakkab Tallinna ja Helsingi vahel olema päevas kümme kiirlaevareisi, mis peaks teenuse populaarsust veelgi kasvatama, sest valikuvõimalused suurenevad. Reisid hakkavad toimuma mõlemas suunas varahommikust hilisõhtuni ja iga tunni-paari järel. Oluline eelis on see, et kõiki Tallinki reise teevad uhiuued laevad,“ märkis AS-i Tallink Grupp juhatuse esimehe Enn Pant.

Plaanide kohaselt alustab M/L Superstar Tallinn-Helsingi liinil opereerimist 21. aprillil. Aluse kiirus on 27,5 sõlme, mis võimaldab katta vahemaa Tallinna ja Helsingi vahel vähem kui kahe tunniga.

Koos 2007. aasta kevadel valminud M/L Star`iga hakkab Superstar reisijaid teenindama Tallink Shuttle teenusekontseptsiooni alusel, mis tähendab aastaringset liiklust kahe pealinna vahel.

M/L Superstar ristiema on Eesti esitennisist Kaia Kanepi. 175,1 meetrit pikk ja 27,6 meetrit lai Superstar võtab korraga peale kuni 2080 reisijat ja 1930 liinimeetrit sõidukeid. Laevas on kokku 186 kajutit ja 736 voodikohta.

Laeva sisekujunduse autorid on Itaalia disainerid Carlo Ciribi ja Alessandro Cestaro.

AS Tallink Grupp tellis Itaalia laevatehaselt Fincantieri Cantieri Navali S.p.A. reisilaeva Superstar 2005. aastal. Laeva kiilupanekutseremoonia toimus mullu 19. jaanuaril ning ristimine möödunud aasta 5. oktoobril. Laev ehitati Itaalias, Anconas asuvas tehases.

AS Tallink Grupp on laevanduskontserne, mis opereerib Tallinki ja Silja Line kaubamärkide all seitsmel erineval laevaliinil. Ettevõttele kuulub kokku 19 laeva. AS Tallink Grupp annab tööd ligi 6500 inimesele Eestis, Soomes, Rootsis, Lätis, Venemaal ja Saksamaal.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077