21. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jaanuaris oli liiklusõnnetuste arv viimase viie aasta väikseim

Inimkannatanutega liiklusõnnetuste ja vigastada saanud inimeste arv oli käesoleva aasta jaanuaris viimase viie aasta väikseim. Hukkunuid oli võrreldes 2007. aasta esimese kuuga 7 võrra rohkem.

Käesoleva aasta jaanuaris on politsei menetlenud 482 liiklusõnnetust, mis jääb alla viimaste aastate keskmisest tasemest. 2007. aastal menetleti keskmiselt 580 ja 2006. aastal 594 liiklusõnnetust kuus, teatas politseiamet.

Jaanuaris hukkus liiklusavariides kokku 17 inimest. Neljateistkümnest hukkunuga liiklusõnnetusest kaheksal juhul hukkus jalakäija ja ühel juhul jalgrattur. Kõige probleemsem ohvrite grupp on eakad jalakäijad. Peamiseks põhjuseks hooletus sõidutee ületamisel, koos halva nähtavuse ja liikumisega pimedal ajal ilma helkurita.

Jaanuari kõrge hukkunute arv oli tingitud kolmest raskest kahe hukkunuga liiklusõnnetusest, kus õnnetuse peamine põhjus oli valesti valitud sõidukiirus.

Aasta esimesel kuul pidas politsei kinni 5130 kiiruse ületajat, neist 161 ületasid lubatud sõidukiirust rohkem kui 40 km/h. Kui võrrelda 2007.aasta keskmisi statistilisi andmeid sõidukiiruse ületajate kohta, siis üle 40km/h kiiruse ületajate arv on selle aasta alguses vähenenud. See tendents võib viidata mõningasele õiguskuulekuse kasvule liikluses.

Selle aasta esimese seitsme nädala jooksul on politsei kinni pidanud 1263 joobes juhti. Lähtudes politseioperatsioonide statistikast on joobes juhtide osakaal liikluses vaid ca 1%. Tegelikkuses põhjustavad nad aga koguni 35% hukkunutega liiklusõnnetustest. Seega juhtides joobes olekus sõiduvahendit on tõenäosus põhjustada hukkunutega liiklusõnnetusi kümneid kordi suurem kui kainena.

Politsei palub nii jalakäijatel kui sõidukijuhtidel olla liikluses äärmiselt ettevaatlik, eriti pimedal ajal liigeldes.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077