6. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estonian Air kärbib lende

Estonian Air kärbib Tallinn-Kuressaare ja Kuressaare-Stockholm lennuliiklust. Kärpimise põhjuseks on reisijate kesine huvi sihtkohtade suhtes, kirjutas ajaleht Oma Saar.

Alles mullu 27. septembril avas Estonian Air lennuliikluseliinil Tallinn-Kuressaare-Stockholm, mida hakkas teenindama 33kohaline Saab 340 tüüpi lennuk.

Huvi avatud lennuliini suhtes on olnud kesine ning ettevõte on otsustanud kärpida lendude tihedust.

Estonian Airi kommunikatsioonijuhi Ilona Eskelineni sõnul lendab liinil Kuressaare-Stockholm lennuk märtsis vaid kolmel korral. Nendest muudatustest tulenevalt ei toimu veebruaris ja märtsis ka Tallinna-Kuressaare vahelist lennuliiklust.

Eskelinen selgitas, et Estonian Airi huviks on lennuliini arendamine Kuressaare ja Stockholmi vahel ning kommertsalustel tegutsev lennuliin Tallinna ja Kuressaare vahel avati selleks, et lennuk n-ö Tallinnast Kuressaarde tuua ja reisijaid Kuressaare ning Stockholmi vahet sõidutada.

"Talveperioodil oli plaanis lennata Saaremaa ja Rootsi pealinna vahel kahel nädalapäeval: neljapäeval ja pühapäeval. Seoses nõudluse vähenemisega talveperioodil tehti lennugraafikus hooajalisi korrigeerimisi," märkis Ilona Eskelinen.

Ettevõte on Eskelineni väitel jätkuvalt huvitatud Tallinn-Kuressaare-Stockholmi lennuliini arendamisest ja jätkab lende tavapärase graafiku alusel suvehooaja alguses.

Estonian Air selgitas, et lendab Tallinn-Kuressaare liinil kommertsalustel riikliku dotatsioonita. Seetõttu on pealinna ja Kuressaare vahel lendamine majanduslikult kahjulik ka maksimaalse reisijate arvu korral.Kuna ettevõttel on huvi lennutada reisijaid Kuressaare ja Stockholmi vahel, siis Tallinn-Kuressaare liin avati selleks, etlennuk Tallinnast Kuresaarde tuua.

Estonian Air sisenes regionaallendude turule eelmise aasta sügisel. Tallinn-Kuressaare-Stockholm liini kõrval avati ka Tallinn-Vilnius ja Tallinn-Helsingi liinid. Käesoleva aasta 11. veebruaril lisandub Tallinn-Minski liin.Reisijate poolt on Tallinn-Helsingi ning Tallinn-Vilniuse liinid väga hästi vastu võetud ning ettevõtte on reisijate arvu kasvuga rahul.

Muudatused Estonian Airi sõiduplaanis ei mõjuta lennufirma Avies regulaarreise Kuressaare ja Tallinna vahel, need toimuvad endiselt kuuel päeval nädalas.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077