21. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estonian Air: jätkame palgaläbirääkimisi

Estonian Air teatas, et kavatseb palgaläbirääkimisi jätkata ning otsustab konkreetsed sammud selle nädala jooksul. Tõenäoliselt pöördutakse riikliku lepitaja poole.

"Estonian Air ootab ära ametühingute kirjaliku argumenteeritud vastuse ja otsustab edasised sammud käesoleva nädala jooksul," edastas firma PR direktor Ilona Eskelinen. Estonian Airi juhtkonna ja lendude teenindamise divisjoni ametühingu vahelised palgaläbirääkimised toimusid täna peale lõunat ja kestsid peaaegutööpäeva lõpuni.

Estonian Air pakkus lendude teenindamise divisjoni töötajate keskmiseks põhipalga tõusuks 12,1%, mis tagab firma väitel kõigi teenindamise divisjoni palkade konkurentsivõime tööjõuturul. Lisaks muudab Estonian Air tulemustasu maksmise aluseid, mis tagab tublimatele töötajatele veelgi suurema palgatõusu, edastas lennufirma.

"Oleme valmis pöörduma läbirääkimiste jätkamiseks riikliku lepitaja poole ja töötama edasi kuni kompromisslahenduse leidmiseni. Meie jaoks on oluline jõuda mõistliku ja ratsionaalse kokkuleppeni, mis oleks tasakaalus firma jätkusuutlikkuse ningkonkurentsivõimelise palga pakkumisega," selgitas Estonian Airi asepresident Rait Kalda.

Estonian Airi juhtkond avaldas samas lootust, et edasised läbirääkimised võivad tulevaks esmaspäevaks kavandatud hoiatusstreigi ära hoida. "Firma teeb endast kõik oleneva, et tagada nii chek-in'i kui ka pagasi ja lennukite maapealse teeninduse sujuv ja tavapärane kulgemine võimaliku streigi korral," lubas Eskelinen ja lisas, et vabandab klientide ees võimalike ebamugavuste pärast.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077