16. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Loik: uus direktiiv toob lennujaama hulga bürokraatiat

Tallinna Lennujama juhatuse esimees Rein Loik peab ebaõiglaseks, et uusEuroopa suurematelelennujaamadele suunatud lennujaamamaksude direktiiv rakendub kaTallinna Lennujaamale, kuna see toob väikese lennujaama jaoks kaasa põhjendamatult palju bürokraatiat ja lisakulusid.

Kuigi uus direktiiv peaks rakenduma 5 miljoni jasuurema reisijate hulgaga lennujaamadele, satub direktiivi alla ka Tallinna Lennujaam, kuna selle osatähtsus riiki läbivate reisijate teenindamisel on suurem kui 15 protsenti. Tallinna lennujaama läbis mullu 1,7 miljonit reisijat.

"Uus direktiiv on suunatud ebaausa konkurentsi vastu. Samas on ka see ju ebaaus, kui 4,9 miljoni reisijaga lennujaamale direktiiv ei rakendu, küll aga 1,5 miljoni reisijaga lennujaamale, mis on juhtumisi väikeses riigis ainus ja teenindab rohkem kui 15 protsenti riiki läbivatest reisijatest," rääkis Loik.

Loigu sõnul lisandub uue direktiiviga lennujaama töösseterve rida bürokraatlikke lennuliinide kooskõlastamise protseduure. "Peame looma spetsiaalsed kontrolliorganid väikese lennujaama tingimustes jne," märkis Loik ja lisas, et kuna kontrollorgani peab tagama riik, on raske unistada ka riigiametnike hulga vähenemisest.

Loik lisas, etnagu mujal Euroopa lennujaamades, on ka Tallinna Lennujaamas tendents, etlennujaamamakse pigem alandatakse, kui tõstetakse. "Seni onmaksude langetamine olnud lihtne ja kiire, kuna lennuoperaatoritele on see alati hea uudis. Nüüd lisandub hulk vahelülisid, kellele peame aru andma," sõnas Loik.

Kokkuvõttes lisas Tallinna Lennujaama juht Rein Loik, et Euroopa Liidu otsused eisaagi olla võrdselt head kõigile liikmesriikidele. "Mina korraliku Euroopa Liidu liikmena pean täitma direktiive,mis vastu võetakse ja seda ma ka teen," ütles ta. Loik uskus, et enne kolme aastat uus seadus reaalselt siiski ei rakendu, kuna otsustusprotsessid ja üleminekuperiood võtavad aega.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077