15. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elektriraudtee piletitulu kasvas 10%

Elektriraudtee AS 2007. aasta piletitulu oli 30,2 miljonit krooni. Võrreldes 2006. aastaga kasvas müügitulu 10,3%. Esialgsetel andmetel katab eelmise aasta piletitulu elektrirongiliikluse kogukuludest 33%. Ülejäänud kaks-kolmandiku kuludest kaetakse riigipoolse toetusega.

Elektrirongiga tehti 2007. aastal 3,34 miljonit reisi, mis on viimase viie aasta kõrgeim tulemus. Reiside arv on viimasel kolmel aastal stabiilselt tõusnud. Võrreldes 2006. aastaga tehti 79 000 reisi rohkem, teatas firma.

„Aasta-aastalt on reisijaid elektrirongi juurde tulnud ning see annab märku, et Elektriraudtee poolt pakutavat teenust usaldatakse üha enam,“ märkis Elektriraudtee AS juhatuse liige Kuldar Väärsi. „ Sellest tulenevalt on Elektriraudtee suurendanud ning suurendab ka tulevikus veomahtu. Eelmisel aastal tõime Keila-Tallinn-Keila liinil kiirrongi ning lisasime tööpäevadele kokku 12 uut väljumist. Selle aasta suurim muudatus on kindlasti Aegviidu liinile kiirrongi lisamine,“ kirjeldas Väärsi.

Elektriraudtee AS muutis 2007. aastal rongide sõidugraafikut tihedamaks. Aasta jooksul läbisid elektrirongid kokku 1,26 mln rongkilomeetrit, mis võrreldes 2006. aastaga on 5,5% rohkem. 2008. aastal kasvab liinimaht veel 7%. See tähendab, et elektrirongid sõidavad viimaste aastate tihedaima graafiku alusel.

2008. aasta mais lisab Elektriraudtee AS liinile Tallinn – Aegviidu kiirrongi peatustega Aegviidus, Kehras, Raasikul, Arukülas, Lagedil, Ülemistel ning Balti jaamas. Kiirrongi eeldatav sõiduaeg Aegviidust Tallinnasse on 45 minutit, mis muudab tipptundidel reisimise oluliselt kiiremaks.

Käesoleval aastal avab Elektriraudtee AS kolm uut peatuskohta, muutes elektrirongi teenuse kliendile kättesaadavamaks ja mugavamaks. Uuteks peatusteks on Urda Laagri Maksimarketi läheduses, Kitseküla Pärnu mnt. viadukti kõrval ning Padula, mis jääb Urda ja Saue peatuskohtade vahele.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077