14. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinki reisijate arv kasvas 1,8 protsenti

Tallinki laevadel sõitis 2007. aasta detsembris aasta varasemaga võrreldes 1,8 protsenti rohkem reisijaid, teatas ettevõte.

Tallinki laevadel veeti 2007. aasta detsembris 532 739 reisijat, mida on 1,8% rohkem kui detsembris 2006. Veetud kaubaveo ühikute arv oli 24545 ning veetudsõiduautode arv 46 570.

Märgatav tõus oli Eesti-Soome vahelises liikluses, kus uue laeva Star ja selle ilmastikukindlus on avaldanud positiivset mõju, mille tulemusena kasvas

reisijate arv detsembris 17,8%, veetud kaubaveo ühikute arv 27,7% ja veetud sõiduautode arv 64,8%.

Tegevus Soome-Rootsi liinil

M/L SkyWind müügist 2007. aasta augustis tulenes madalam veomahutavus 2007. aasta detsembris võrreldes 2006. aasta detsembriga. Muutus on peamiselt mõjutanudkaubaveoühikute arvu. Oktoobris toimunud üleminek uuele, kogu ettevõtet hõlmavale piletite broneerimis- ja registreerimissüsteemile avaldas negatiivset mõju ka detsembri broneeringutele. Samas on näha, et süsteemi käivitamisest tingitud mõju on jätkuvalt vähenemas.

Eesti-Soome liin

"Tallink Shuttle" teenus, mida opereerib uus M/L Star, võrreldes Autoexpress kiirlaevade, M/L Meloodia ja M/L Regal Star opereerimisega eelmise aasta samal perioodil.

2006 aasta detsembris oli M/S Regal Star doki tõttu 20 päeva liiklusest väljas.

Eesti-Rootsi liin

Erinevalt eelmisest aastast ei opereeri M/L Vana Tallinn enam Paldiski-Kapellskäri liinil.

Läti-Rootsi liin

Opereerimine kahe laevaga ja igapäevased väljumised mõlemasse sihtpunkti võrreldes ühe laeva opereerimisega eelmisel majandusaastal on suurendanud Läti-Rootsi liini mahtusid.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077