19. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallink peab kriisikoosolekut

Tallinki eestlastest juhtkond kutsus oma soomlastest personaliesindajad Helsingisse kriisikoosolekule, kus arutatakse Silja juhtide vallandamisega seonduvat.

Ajalehe Talossanaomat teatel on laevandusfirma Tallink läinud üha rohkem eestlastest juhtide käe alla.

Laevafirma soomlastest töötajad on juba kogu kevade pannud tähele, et Tallink suunab oma tegevuse ja juhtimise Tallinna. Soome jääb müügi- ja turundusosakond, vahendas postimees.ee.

Firma ostutoimingud nagu näiteks tax free ja toidutarned viiakse talvel Tallinna üle.

Reedel vallandati firma juhtkonda kuulunud müügi- ja turundusjuht Pekka Helin ja pressiesindaja Tuomas Nylund, kes olid veel viimased nn «endised» juhid.

«Vallandamine tuli üllatusena. Meid polnud ette hoiatatud ja otsust ei põhjendatud,» rääkisid mehed.

Vallandatute asemel asub nende tööd tegema Tallink Silja tegevjuht Keijo Mehtonen, kelle sõnul ei tekita kõigi tööde korraga tegemine talle probleeme.

«Meil on suur firma ja ressursse on seetõttu üle vajaduste,» rääkis Mehtonen, lisades samas, et organisatsioonis pole muutusi kavas.

Tallink ja Silja alustasid ühise ettevõttena tööd möödunud sügisel.

«Meil liideti kaks firmat. Kui kaks paksu pannakse kokku, tuleb hakata kaalu langetama, et ei muutuks ülekaaluliseks,» tõi Mehtonen firmade liitmisest kirjandusliku näite.

Tallink Silja töötajate peausaldusisik Leif Drockila on siiski mures, et kellega hakkavad soomlased tulevikus kollektiivlepingu üle läbirääkimisis pidama.

Möödunud sügisel pidi firmast lahkuma meremeeste kollektiivlepingu läbirääkimiste eest vastutanud Tallinki kui tööandja esindaja.

Juristi koolituse saanud Nylund oli ainus, kes valdas selle töövaldkonna töölepingute peensusi.

«Juhtkonna leping lõpeb sügisel. Meremeeste leping aga lõpeb veebruari lõpus,» muretseb Drockila.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077