28. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Transport: piiriületust hõlbustab SPRINT-süsteem

Äripäev kirjutab täna rubriigis Transport, et Venemaal väljatöötatud tolliorganite eelteavitamise süsteemi SPRINT eesmärgiks on vähendada tolliformaalsustele kuluvat aega.

Uue süsteemi kasutajail on mitmeid eeliseid. Esiteks lüheneb oluliselt tollivormistusele kuluv aeg, kuna lõviosa protseduure tehakse enne seda, kui veok üldse ilmub piirile.

Lisaks saab süsteemi kaudu vormistatud kaup automaatselt eelise piiriületamiseks. Sõltumata piiriületuspunkti valikust moodustab süsteemi kasutamise vahendaja teenustasu vaid 25 eurot (391 krooni).

Eelteavitamise süsteemi katsetakse käesoleval ajal ainult Venemaa Loode tolliameti vastutusalas. SPRINTi juurutamist täismahus takistab mitu asjaolu. Nende hulgas on elektroonse andmevahetuse protokollide erinevus, aga ka fakt, et Euroopa Komisjon on keelanud ettevõtete isiklike andmete edastamise kolmandale osapoolele.

Venemaal väljatöötatud tolliorganite eelteavitamise süsteemi kiitis heaks Combidek Logistika OÜ juhataja Ojari Paas, kelle sõnul on tegemist kiiduväärt projektiga.

„Olles ise osalenud e-tollimise ja Complexi pilootprojektides, siis teame eelteavitamise teenuse väärtust,” kommenteeris Paas ja lisas, et teenus aitab kindlasti tõsta dokumentide vormistamise kiirust ja kvaliteeti Venemaal. „Kindlasti hakkame eelinformeerimist rakendama,” lausus Paas, kes veenab ka oma kliente eelteavitamissüsteemi kasutama.

SPRINT-süsteemi eesmärgiks on minimeerida tolliformaalsustele kuluvat aega, optimeerida tolliprotseduure, samuti tagada tolliasutuste tegevuste läbipaistvust.

Loe pikemalt tänase Äripäeva transpordi rubriigist.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077