21. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ministeerium lasi idapiiril passivatele juhtidele välikäimlad panna

Et Narvas piirijärjekorras päevi passivate veokijuhtide elu veidigi kergemaks teha, andis siseministeerium eile korralduse kiiremas korras maantee äärde välikäimlad püsti panna.

Juba eelmisel nädalal Narva piiri taga kasvama hakanud veokite järjekord oli eilseks veninud üle kümne kilomeetri pikkuseks. Maantee ühel sõidusuunal seisis rivis ligi viissada Venemaale pääsu ootavat masinat ning piiriületuseks kulus kuni kuus ööpäeva, kirjutas Postimees.

Kuna riigi teede haldaja maanteeamet, piirivalve ega ka kohalik Vaivara vallavalitsus ei suutnud kokku leppida, kes peaks näiteks piirijärjekorras häda kannatavate autojuhtide jaoks välikäimlad püsti panema, siis sekkus siseministeerium.

Käimlate püstipanemise organiseerimise sai enda õlule Ida-Viru maavalitsus ning siseministeeriumi asekantsler Merle Küngas lootis eile, et täna hommikuks on need olemas. «Mina olen seisukohal, et see pole normaalne olukord, kui riigiasutused selle üle vaidlevad... meie paneme tualetid praegu ära, kuniks nad omavahel vaidlevad,» sõnas ta.

Kõigi aegade pikimad piiriületusjärjekorrad on ka Venemaa piiril Põlvamaal Koidula piiripunktis (ligi 200 veokit) ja Luhamaal Võrumaal (170 veokit). Välikäimlad lasi ministeerium panna ka Luhamaale, Koidulas on need juba olemas.

Tavapärasest pikemad järjekorrad Vene piiri taga tekkisid juba tänavu juulist, kui Venemaa president Vladimir Putin väljendas rahulolematust korruptsiooniga riigi tollisüsteemis ja tolli nõrkusega võitluses salakaubandusega. Pärast seda hakkasid Venemaa tollitöötajad juuli teisel poolel veokeid hoolikamalt kontrollima.

Siseministeerium töötab ka edasi plaaniga, mille järgi võiks piiriületusjärjekorda registreerida interneti või telefoni teel.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077