13. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Keijo Mehtonen: kaitsesin sõpra

Silja Symphony pardal olnud laamendamist mäletab Tallinki juhatuse liige Keijo Mehtonen valikuliselt, kirjutas SLÕhtuleht.

«Mõneti läks olukord üle piiri, kui püüdsin sõpra (Tallinki juhatuse liiget Andres Hunti) kaitsta,» tunnistab Silja Symphony pardal juhtunud skandaali Tallinki juhatuse liige Keijo Mehtonen, kes aga midagi muud ei mäleta või polnud enda sõnul pealtnägija.

Mehtonen ütleb Soome väljaandele Taloussanomat, et ei näinud pealt, kuidas Andres Hunt Silja Symphony baaritöötajale rusikaga virutas, ja kähmlust, nagu värvikalt kirjeldab teine Soome väljaanne Ilta-Sanomat, mis jätkus põrandal. Hundi taltsutamiseks läks vaja mitme mehe abi. Mehtonen aga ütleb: «Siin on sõna sõna vastu.» Ta usub, et laevapere liikmed pigem kaitsevad baaritöötajat.

Soome ja Rootsi ajakirjandus peab Keijo Mehtoneni üheks põhiärplejaks Silja Symphony pardal ja süüdistab Enn Panti kõlvatutes ettepanekutes ühele meeskonnaliikmele, toomata siiski vähegi selgemaid tõendeid, et midagi sellist üldse juhtus. Mehtonen ei kommenteeri Pandi käitumist sõnagagi ja jätab vastuseta ka paljud teda puudutavad etteheited. Tallinki juhatuse eestlasist liikmed on kõigest pardal juhtunust vaikinud, ainsana on õnnestunud ajakirjandusel kommentaare saada Mehtonenilt.

Taloussanomat kirjutab Rootsi meremeeste ametiühingu sisejuurdluse tulemusist, mis kinnitavad, et Tallinki juhtkond tuli Silja Symphony Atlantise baari selle sulgemise ajal. Kui teenindamine oli lõpetatud, tahtis juhatus koos saatjatega hakata ise baarist napse võtma. Baaritöötaja ei lubanud seda teha ja tõenäoliselt haaras baariruumi läinud Andres Hunti – keda ta ei tundnud – käest. Seejärel puhkeski lööming, mis päädis baaritöötaja prillide purunemise ja arsti juurde minekuga.

Mehtonen kinnitab Taloussanomatele, et pärast seda vahejuhtumit käisid emotsioonid kõrgelt, aga ta pidi ju sõpra kaitsma. Atlantisest mindi edasi teise baari, kus samuti oli sulgemise aeg kätte jõudnud. Töötajate sõnul pakkus just Mehtonen neile ületundide tegemise eest raha ja kui sellest keelduti, siis ristis teenindajaid solvava sõnaga. Seda Mehtonen eitab ja lisab täpsustamata: «Ametiühingu sisejuurdluse tulemus ei vasta kõiges tõele.»

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077