19. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Finnair alustas streiki

Täna varahommikul kell neli alustasid Soome Finnairi lennukompanii stjuardessid ja stjuuardid streiki, kirjutas Postimees.

Streik puudutab eeskätt liinilende, puhkusereisijate tšarterlende üritatakse siiski kavakohaselt sooritada, vahendasid Terevisiooni uudised.

Tallinna lennujaamast öeldi Terevisioonile, et täna hommikul lendas Tallinnast Helsingisse vaid varahommikune lend. Toimub ka pärastlõunane lend Helsingisse, kuid ära jääb viis reisi.

Streigini viis Finnairi otsus palgata 500 stjuardessi ja stjuuardit oma Eesti tütarfirmasse Aero, et hoida kokku ligi kolmandik palgakuludest. Finnairi töötajate hinnangul aga pole tegu säästuprogrammiga, vaid firma kavaga astuda lõplikult üle Finnairi personaliga sõlmitud kollektiivlepingust.

Soomes toimuvad lennud vähemalt Olulusse, Kuopiosse ja Tamperesse. Euroopas lennatakse 300-kohaliste Boeing MD-11 lennukitega Londonisse ja Pariisi.

Tavapäraste Boeingutega lennatakse Brüsselisse, Rooma, Stockholmisse ja Tallinnasse. Siiski on veel lahtised lennud Barcelonasse.

Tallinna väljub täna üks lend, mis muutunud graafiku järgi jõuab Eestisse kell 14.55.

Finnairi tšarterlende on püütud teha graafikukohaselt, kuid ka nende puhul on ette tulnud häireid.

Reisida soovivaid inimesi ärritas see, et veel eile õhtul Finnairi reisigraafikus olnud lennud olid täna hommikul ära jäetud.

Finnairi kassade ees looklesid pikad järjekorrad, kuna inimesed soovisid oma ärajäetud lendude eest raha tagasi saada. Täna hommikul kell 7 soovis Helsingi lennujaamas umbes 50 inimest pileteid raha vastu vahetada, kuid seda ei tehtud.

Streigi pikkuse kohta informatsiooni puudub. Stjuardesside ja stjuuardite organisatsioon jätkab tööandjatega läbirääkimisi täna pärastlõunal.

Soome raudtee VR esindaja kinnitusel on tänaseks nende reisidele tavapärasest rohkem pileteid ostetud.

Finnairi juhtkond peab töötajate streiki ebaseaduslikuks, sest praegu jõus olev kollektiivleping kehtib veel aasta.

Finnair on avanud oma klientidele streigi ajal info jagamiseks eraldi veebilehe.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077