13. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nasval valmib 35 miljoni kroonine Läti piirivalvelaev

Eile õhtul tähistas Baltic Workboats Saaremaal kiilu mahapanekut Läti piirivalvelaevale, mis valmib aasta pärast.

„Meie tehase arengus tähendab selle projekti teostumine ühte sammu edasi, kuna tegemist on juba suurema klassi töölaevaga, mille ehitamine on tunduvalt keerukam, ja töömahukam ning ehitusnõuded on rangemad,” rääkis Baltic Workboats juhatuse esimees Margus Vanaselja.

Tegemist on Läti piirivalve tellimusega. Baltic Workboats ehitab neile 24 meetrise patrull-laeva. Laev on mõeldud patrullimiseks Riia lahel ja Balti merel. Laeva autonoomsus on 7 päeva, mis tähendab, et kütust, vett ja muud vajalikku piisab meeskonnale nädalaks. Laevas võib elada 7 meeskonna liiget, see arendab kiirust 25 sõlme ja peamasinate võimsus on 2400 hobujõudu. Laeva maksumus on 35 miljonit krooni.

Nasva peost võttis osa Läti piirivalve juht Gunars Dabolins ja hulk teisi Läti kõrgeid piirivalvureid.

Laeva valmistusaeg on 1 aasta ja umbes 25000 töötundi. Laev projekteeritakse Eestis koostöös Soome projekteerijatega.

Saaremaa tehases töötab praegu 50 inimest. Ehtituse ajal luuakse ettevõttesse juurde kuni 15 töökohta. Allhankijatena kasutatakse teisi Saareamaa ja Eesti firmasid.

Juunis Läti piirivalvega sõlmitud 55 miljoni kroonise leping näeb ette ühe suure patrull-laeva ja nelja väiksema aluse tootmise. Vanaselja sõnul oli naaberriigi riikliku hanke võitmine tõeline saavutus. "See on lätlaste poolt eriti suur usaldus meie vastu, kuna me varem nii suurt laeva ehitanud pole," lisas Vanaselja. "Arvan, et võitsime selle konkursi, kuna varem oleme Riia sadamale ehitanud ühe hüdrograafialaeva ja kaks lootsikaatrit - ju nad olid meie pakutava kvaliteediga rahul."

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077