Autorid: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected], Tiia Nightingale, loovkirjutamise ja videoreklaamteenuste firma Taevatarkus juht • 16. detsember 2019

Millised firmakingitused edendavad logistikaäri

Logistikaäri ei ole ainult millegi liigutamine ühest kohast teise, vaid ka kliendile meelerahu tagamine ning suurepärase teenindusega hea tuju loomine. Kvaliteetse ja inimlikult sooja teeninduse juurde kuuluvad alati ka sobivad firmakingitused, seda eriti jõulude paiku.

Mis oleksid heameelt tegevad firmakingitused just logistikaäris? Eks nii sellel kui ka teistel elualadel tasub kingituste valimisel alati veidi analüüsida, mis kingisaajale tegelikult ka rõõmu valmistaks, ning võimaluse korral valida topelt tore kingitus, selline, mis oleks ka veidi pikema aja vältel kasutatav. Silmas tasub pidada loodushoidu, ning võimalusel leida kingiks loodussäästlikult valmistatud tooted. Näiteks võib tuua loodussõbralikud erinevat värvi vihmavarjud, millel firma logo.

Vihmavari

Logistika ja transpordiäris on üsna levinud üks traditsiooniline kingitus –vahvad minimudelid autodest, lennukitest ja laevadest, millele peale graveeritud või trükitud firma logo.

Meenetevalikul tuleks silmas pidada, et kõik kingitused ei pruugi kõigile sobida. Õnneks on kingituste valik tõeliselt lai ning võimalusi ringi vaadata rohkelt. Oluline on leida just see õige idee ning ese, mis oleks tore reklaamkingitus klientidele, kingitus kolleegilt kolleegile või firma poolt oma töötajatele, ning siirast rõõmu valmistav ärikingitus headele äripartneritele.

Kuigi logistikafirmad on harjunud messidel kasutatava nänniga nagu logoga helkurid, stressipallid ja võtmehoidjad, siis saab ka pühade puhul valida kingituseks neidsamu tooteid, kuid juba veidi ebatavalisemas vormis ning materjalivalikus ja neile peale trükkida logole lisaks ka mõni tore sõnum.

Jõulude puhul teeb kingitusena rõõmu pea igaühele hea vein, mille sildil kingisaaja nimi, samuti juustutarvikute komplekt ning valik maitsvatest eliitjuustudest.

Logistika ja transpordiäris on asjakohane kink ka erinevad vajalikud tööriistad, meelehead teeks kindlasti kinkekomplekt, kus taskunuga ja taskulamp, mis peidus soliidses kinkekarbis.

Vahva reklaamkingitus logoga nii kontorisse kui kodusesse jõulumeelolusse, ja miks mitte lausa aastaringselt, on taigalatern, mida on saadaval neljas kenas värvitoonis: vanutatud valge kuld, vasekarva, matt must ja kroom, sobitudes erineva interjööriga. Taigalaterna energiaallikaks on lõhnatu ja suitsuvaba mineraalõli, mis ei määri ega tekita tahma.

Jõuluklassika ja hubasuse vana kingikuld on muidugi ka igasugused küünlad, nii klassikalised kui lõhnaküünlad. Viimaste valikul tasub silmas pidada saaja lõhnamaitset ning -tundlikkust.

Nii tublidele autojuhtidele, firmajuhtidele, kui ka kõigile logistikutele kuluvad marjaks ära taskulambid, olgu siis teleskooptaskulamp, kükloop- ehk pealamp või tavapärane taskulamp, mille metallist korpusele saab edukalt graveerida ka ettevõtte logo.

Bluetooth-laadimisalus

Pikemale teekonnale kaasapanekuks on tore kingitus juhtmevabad kõrvaklapid, võimas akupank või Bluetooth kõlar. Loomulikult peab ja teab iga juht, millal kõrvaklappe sõidu ajal kasutada tohib ning kui valjuks oma lemmikmuusika kõlarites keerata saab.

Kuna logistika ja transport on olemuslikult seotud pideva reisimisega nii sise- kui välismaal, siis seepärast on kindla peale minek ja kena ning kasulik kingitus – reisiadapter.

Et pikal teekonnal janu vaevama ei pääseks, on kohane kingitus ka logoga kaunistatud joogipudelid, termostass või lekkekindel termoskruus, samuti sobiva suurusega roostevabast terasest termosed ning reisilt koju jõudes võiks hubiseva kamina või niisama soojas toas televiisori ees mugavalt diivanil istumiseks olla juba ootamas ka üks ilus logoga kruus, milles soe tee, kohv või hõrgu aroomiga maitsev hõõgvein.

Aktiivsusmonitorid

Kindlasti on mehistele meestele ja kõigile reisisellidele toredaks kingituseks mitmesugused eri otsikutega andmeedastuskaablid ja USB-adapterid. Alati teretulnud kingitus on logoga mälupulgad või nutikell. Autojuhid tunnevad kindlasti heameelt ka pardakaamera või seikluskaamera üle, millele otse loomulikult saab kanda ka firma logo

Virtuaalsel ajastul on aina rohkem populaarsust võitmas ka põnevad AR-ehk liitreaalsus firmakingitused (AR - augmented reality), millega saate üllatada oma kliente. Näiteks maagiline 3D Rubiku kuubik, kus sinu firma 3D logo või foto hõljub justkui õhus ümber kuubiku. Kingisaaja saab seda keerata, suurendada, vähendada ja ning isegi kujutist peopesas hoida ning tuju on korraga hea. Neile toodetele on võimalik ka tellida personaalne äpp.

Ka tavalisel päeval reklaamkingituseks sobilikud logoga pastapliiatsid võib jõulude puhul vahetada kallimate kingituste vastu ning teha hoopis premium kingitus nagu näiteks graveeringuga käekell, hinnaline sulepea või kirjutusvahendite komplekt luksuslikus pakendis.

Adapterid, USB-laadijad

Suurepärane kingiidee on ka elektroonilise taskuvarguse vastane kaitsekaart (NFC/RFID). Seda kaarti oma kaardihoidjas koos krediit- ja muude maksekaartidega hoides muudad oma rahakoti, rahatasku ja muud kaardihoidikud turvaliseks ning ei pahatahtlik ega ka kogemata toimuv NFC/RFID skaneering saa sinu pangaarvelt raha näpsata. See pisike nutikas kaitsekaart tekitab elektrivälja, mis muudab kõik 13.56 Mhz sagedusega kaardid väljapoole nähtamatuks. Sellele kaardile ja miks mitte ka ilusale uuele rahakotile või nahast kaardihoidjale saab lasta kas ühele või lausa mõlemale poole graveerida või trükkida logo, nime või sooja sõnumi ning igati ontlikud jõulukingitused ongi valmis.

Klassikutele logistikaäris oleks sobiv kingitus ka lõbus advendikalender, mille iga detsembrikuu päeva akna tagant ilmuvad üllatusena erinevad tööriistad.

Lõbusat jõulukingi valimist ja häid reise uuel aastal!

Häid ideid firmakingituste kohta leiad veel järgmistest lugudest:

Miks iga ettevõtja peaks rohkem kasutama ärikingitusi?

Kuidas valida reklaamkingitus, mida palju kasutatakse ja märgatakse?

Lähitulevikus pakub parimaid reklaamkingitusi tehisintellekt

7 tüüpilist viga reklaamkingituste tegemisel

Miks on igal ettevõttel vaja töötajate kingituste programmi?

Firmakingituste roll turunduses ja müügis kasvab veelgi

Oled see, mida kingid, ehk mõtisklus firmakingituste teemal

Firmakingid ja meened kinnisvaraäris

Millised reklaamkingitused aitavad kasvatada äri?

Mis kasu on firmakingitustest digitaalsel ajastul?

Kingituste kuldvõtmeke kuulub sellele, kes varakult planeerib

Retk loodussõbralike kingituste maailma

Mis kasu on reklaamkingitustest digitaalsel ajastul?

Nipp, mis aitab reklaamkingituste tellimisel säästa aega ja raha

Kuidas mõõta reklaamkingituste tasuvust?

Kuidas lisada reklaamtoodetele digitaalsisu?

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077