Autor: Logistikauudised.ee • 17. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

GPS-lahendus haldab lisaks sõidukitele ka muid varasid

GPSi ja nutiseadmete abil sõidukite ning meeskonna haldamisele spetsialiseerunud Ecofleet tuli välja uudse lahendusega, mis aitab jälgida ka sõidukitest väiksemate varade asukohta.

Ecofleeti fookus on seni olnud autopargi ja töövoogude optimeerimisel, mis on aidanud klientidel vähendada kulusid ning suurendada tulusid. Ettevõtte arendusjuhi Jüri Tarkpea sõnul on uus segment loogiline samm sõidukite ja nutiseadmete  järel.

”Ecofleeti varade haldamise lahendus on sobilik varadele, millel ei ole püsivat vooluallikat ja mis liiguvad erinevate objektide vahel või mida renditakse kliendile välja, näiteks hinnalised ehitustööriistad ja -seadmed,  merekonteinerid, ehitussoojakud, veeautomaadid, gaasiballoonid, haagised, varustuse kohvrid ja kotid ning kõik muud varad, millel tahetakse pilk peale hoida,” selgitab Jüri Tarkpea. Ta lisab, et põllumajandusfirmasid võib huvitada, kus asuvad nende adrad, kultivaatorid ja külviseadmed, ehitusfirmad tahavad teada, kus on nende tellingud, soojakud ja muu varustus.

Varade haldamiseks on Ecofleetil kaks tehnilist lahendust: aktiivmärgise lahendus ja triipkoodi lahendus.

Aktiivmärgise lahendus on mõeldud kõigile, kes soovivad jälgida pidevalt objektilt objektile liikuvate varade asukohta, näiteks töövahendeid ehitusobjektidel. Aktiivmärgis saadab välja raadiosignaali, mis levib kuni 300 meetri kaugusele ja signaali registreerib automaatselt sõidukitel kasutatav GPS-seade. Aktiivmärgise asukohta saavad süsteemi jaoks registreerida ka Ecofleeti teiste klientide sõidukid, hoides samal ajal asukohainfo ainult omaniku teada. Iga kord, kui uus GPS-seade paigaldatakse, laieneb ka jälgimisvõrgustik.

Töötajale kasutada antud seadmete puhul on triipkoodi lahendus kiireim võimalus registreerida ja saada ülevaade, kelle käes on milline töövahend ja kus objektil ta seda kasutab. Kasutades Ecofleeti varade jälgimise lahendust, saate ülevaate ka varade kasutamiskoormusest ja selle abil töid optimeerida ning ehk isegi vähendada töövahendite arvu: näiteks ei olegi võib-olla tarvis nii mitut tööriista. Ecofleeti varade haldamisel saab kasutada ka varal juba olemasolevat triipkoodi, selle puudumisel saab uue kleepida ja varade haldamisel kasutusel võtta. Triipkoodi lahendus on eriti soodne lahendus, millega on hea jälgida asukohta varadel, mida näiteks suuremas koguses välja antakse ja mille üle on keerukas arvet pidada  - gaasiballoonid, veeautomaadid ja muu selline.

Rahvusvaheline tarkvarakontsern Ecofleet Grupp peab väga tähtsaks klienditele uute innovatiivsete ja kasulike lahenduste toomist. ”Lisaks uuenduslikule teenusele on oluline ka klienditugi,” nendib Jüri Tarkpea. ”Ecofleet Eesti OÜs tegeleb klienditoega 10 töötajat. Selline meeskond on konkurentidega võrreldes palju suurem ning võimaldab klientidel küsimuste või murede korral kõige kiiremini lahendus saada.”

Ecofleet on üks juhtivaid telemaatikateenuse pakkujaid Skandinaavias, Baltikumis ja Ida-Euroopas, kelle tarkvaraplatvormil teevad oma igapäevast tööd üle 6000 kliendi ja 55 000 sõiduki 22-s Euroopa riigis.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077