Autor: Jaana Pikalev • 29. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Finnair alustab koostööd Venemaa lennufirmaga S7-ga

Alates 15. novembrist 2010 kuulub Venemaa siselennuliiklust juhtiv lennufirma S7 allianssi oneworld, mille liige on Finnair olnud tänaseks rohkem kui kümme aastat.

“Lennufirma S7-e ühinemine aitab oneworldil laieneda piirkonda, kus on suur ning üha kasvav reisipotentsiaal. S7-e suurepärase sihikohtade valiku kaudu Venemaal ja Kagu-Aasias suudame oma kliente paremini teenindada,” ütles Finnairi Baltimaade müügijuht Guerman Tyvoniouk. „Finnair Plus kaardiomanikel on peale Venemaa lennufirmaga  ühinemist  võimalik koguda kõigilt S7 lendudel ka preemiapunkte," lisas Tyvoniouk.

S7 liitumise järel oneworldiga kasvab alliansi võrgustik Venemaal 55. uue sihtkoha võrra. Finnair lendab Helsingist Moskvasse ja St. Peterburgi sõltuvalt nädalapäevast kaks kuni kolm korda päevas. Lisaks lendab Finnair alates 1. novembrist neljal korral nädalas Jekaterinburgi, varasema kolme korra asemel.

Lennufirma ühinemise järel on võimalik Finnairi klientidel lennata üheksasse uude Kesk-Aasia sihtriiki nagu Armeenia, Aserbaidžaan, Gruusia, Moldova, Kasahstan, Kõrgõzstan, Tadžikistan, Turkmenistan ja Usbekistan. S7 liitumine kolmekordistab oneworldi poolt pakutavate sihtkohtade arvu Venemaal.

Alates 15. novembrist on oneworldi lennuvõrgustikus ligi 750 erinevat sihtkohta kuni 150 riigis üle maailma. Alliansi liikmed veavad aastas rohkem kui 300 miljonit reisijat umbes 2250 lennukiga.

Alliansi oneworld liikmete hulka kuuluvad tänaseks lennufirmad: American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Japan Airlines, LAN, Ungari lennufirma Malév, Mexicana, Qantas ja Royal Jordanian ning umbes 20 tütarlennufirmat. 2011. aasal liituvad alliansiga veel India lennufirma Kingfisher ja Saksamaa lennufirma Air Berlin.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077