Autor: Logistikauudised.ee • 15. märts 2024

Tähetorni Tehnopargis on alanud viienda Favorte Stock ärihoone ehitus

Kinnisvaraarendaja Favorte ja Eventus Ehitus laiendavad Paldiski maantee äärset Tähetorni Tehnoparki. Uus 5000 m2 suurune stock-office ärihoone Mäeküla 9 kinnistul valmib juba selle aasta neljandas kvartalis.
Kõigis äriarenduse hoonetes on kasutusel innovaatiline kolm-ühes ruumikontseptsioon, mis toob ühe katuse alla lao, kontori ja müügisaali.
Foto: Favorte

Tänaseks on tehnopargis valminud ja välja üüritud 22 000 m2 stock-office äripinda. Kokku on neljas hoones end sisse seadnud 30 ettevõtet. Favorte juhatuse liikme Rainer Hinno sõnul on kaasaegsete äriparkide tõmbenumbriks nutikad ruumilahendused ja madalad kõrvalkulud. „Tähetorni Tehnopargi 2023. aasta kõrvalkulude keskmine oli 1,8 eur/m2, mis on tootmisettevõtete suurt energiavajadust arvestades väga hea tulemus,“ selgitas Hinno.

Kõigis äriarenduse hoonetes on kasutusel innovaatiline kolm-ühes ruumikontseptsioon, mis toob ühe katuse alla lao, kontori ja müügisaali. Lisaks tekib ärilinnakus pidevalt pinnavalikut juurde ja kõrvalhoonesse kolimise praktikat on mitmed üürnikud ka juba kasutanud. „Ettevõtte kasvades vajasime juba paari aastaga suuremat üüripinda. Tänu paindlikule lepingule saime äripargi piires liigseid ressursse kulutamata ümber kolida,“ ütles Cerbos OÜ juhatuse liige Erlend Merila.

TASUB TEADA!

Laokinnisvara turu trendidest räägitakse ka 16. aprillil toimuval konverentsil Laoseis 2024, kus RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski räägib, kuhu ja millist laokinnisvara otsitakse kõige enam ja kas pakkumised vastavad nõudlusele?

Lisaks kuuleme millest lähtuvad suurettevõtted oma uute logistikakeskuste planeerimisel, milliste regulatsioonidega peavad ladu omavad ettevõtted lähiajal arvestama, millised trendid on ladude robotiseerimisel jpm.

Tutvu programmiga ja pane end kirja SIIN!

Mäeküla 9 ärihoonet ehitab Eventus Ehitus, kelle käe all valmis eelmisel aastal ka Mäeküla 7 stock-office. „Arvestades nii Favorte kui Eventuse poolt seatavaid standardeid ja meie senise koostöömudeli ladusat toimimist võin öelda, et aasta lõpus valmiva Mäeküla 9 ärihoone ehitustase vastab ka kõige nõudlikuma tellija ootustele,“ kommenteeris Eventuse juht Lauri Kaska.

Mäeküla 9 ärihoone arhitekt on Aigar Roht Arhitektuuribüroo Korrus OÜ-st. Äripargi hoonete katuseid täidavad päikesepaneelid. Mõne aastaga on Favorte päikesepark tootnud 1500 MWh roheenergiat, millest piisab enam kui 38 000 elektriauto täis laadimiseks. Poole sellest on ära kasutanud hoonete üürnikud, kes saavad toodetud elektrit tarbida võrgutasudeta. Lähiaastatel rajab Favorte Tähetorni Tehnopargi külje alla 334 korteriga Rehelepa elurajooni, mis aitab kaasa kohalike äride ja elanike vajaduste lõimimisele.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077